Skip to main content

Punaista tähtipaitaa kausina 2008-10 kantanut Henri Määttä on työskennellyt seurassa edustusjoukkueen viimesyksyisestä Ykköseen noususta lähtien. Määtän pääasiallisena vastuualueena on joukkueen rakennus, yhteistyössä valmennuksen kanssa. Hän toimii myös linkkinä edustusjoukkueen ja seuran välillä.

– Honsu (päävalmentaja Jani Honkavaara) soitti ja kysyi, kiinnostaisiko lähteä mukaan rakentamaan tulevan kauden joukkuetta ja kehittämään HIFK-brändiä
jalkapallopuolella. Työkiireiden takia pelaaminen on viime vuosina jäänyt vähemmälle, mutta rakkaus lajiin on säilynyt. Sain pelaajistolta ja joukkueenjohdolta hyvän vastaanoton, joten päätös oli lopulta helppo.

– Joukkue alkaa olla pientä viilausta vaille valmis. Olemme onnistuneet rakentamaan Honsun ja Joonan (Joona Haavisto) kanssa HIFK:n näköisen joukkueen,
joka on sekoitus nuoruuden intoa ja kokemusta. Uusia pelaajia on ollut suhteellisen helppo hankkia joukkueeseen oman pelaajataustan, seuran maineen ja
erityisesti Stadin Kingien ansiosta. Kaikki uudet pelaajat odottavat innolla pelejä Suomen parhaan faniryhmän edessä, Määttä kiittelee.

– Tarkoitukseni on myös tuoda omalta alaltani ammattitaitoa niin seuran mediatyöskentelyyn, markkinointiin kuin ottelutapahtumiinkin, Määttä lisää.

Tulevalla kaudella seura panostaa siis entistä enemmän niin ottelutapahtumiin, markkinointiin kuin yritysmyyntiin. Nike Finlandin markkinoinnissa aiemmin toiminut Niko Nakari (ylh.) ja Tapiolan Hongan myyntipuolelta takaisin HIFK:hon palannut Ilkka Hemminki luovat uskoa tulevaan.

– Tavoitteeni HIFK:ssä on tuoda arvokas brändi näkyviin ja kuuluviin myös jalkapallossa. Joukkueen henki sekä fanien intohimo ovat jotain sellaista mitä muualla ei ole, Niko Nakari toteaa.

– Tavoitteet ovat korkealla, mutta seuralla ei ole kiire mihinkään. Uskon, että pitkäjänteisellä työllä saadaan paras mahdollinen tulos aikaan. Tarkoitukseni on tällä hetkellä auttaa joukkuetta omalta pelipaikaltani niin, että HIFK pääsee seurana ottamaan ne tarvittavat askeleet eteenpäin, Ilkka Hemminki
paljastaa.


Henri Määttä oli pelaajana usein kova pala vastustajille. Kuva vuodelta 2009.