Skip to main content

Kakkosjoukkueen päävalmentaja Bujar Bogujevci, minkälaista käärmekeitosta olet kundeille juottanut jotta edustusjoukkue illan pelissä kaatuisi?

– Täytyy kyllä sanoa, että pelistä on tehty iso buumi ja se sopii minulle ja nuorille pelaajillemme! Monet ajattelevat, että ”olemme kahta pientä jokea ylittäneet ja nyt olisi ns. Atlantin valtameri ylitettävänä”? Onneksi emme kuitenkaan itse ajattele näin, vaan lähdemme vahvalla itseluottamuksella pelaamaan voitosta. Olemme taktisesti ja psykologisesti käyneet läpi vahvuudet ja heikkoudet kummastakin joukkueesta.

– Me emme lähde yliarvostamaan vastustajaa ja sitä kautta heikentämään omaa itsetuntoa, koska yksinkertaisesti sellaiseen ei ole tarvetta kun puhutaan kilpaurheilusta. Ylimielisinä emme lähde peliin, mutta tietenkin otan huomioon erityisesti ensimmäisen jakson tärkeyden. Pelillisiä asioita olemme käyneet läpi, erityisesti hetkellisiä tilanteita, negatiivisessa suunnanmuutoksessa, mutta myös positiivisessa suunnanmuutoksessa. Painottoman pelaajan/pelaajien käyttäminen on tärkeää, jotta saamme edustukselle viestin perille meidän vaarallisuudestamme.

– Tulemme pelaamaan hyvin monipuolisesti; pelaamme lyhytsyöttöpeliä, mutta tämän lisäksi myös linjojen väleihin sekä taakse. Jos vastustaja prässää aggressiivisesti, meille jää heidän pukukoppinsa ovi auki. Jos vastustaja taas ei prässää aggressiivisesti ylhäältä, meille jää avainnippu jolla pitää avata ovi. Monipuolisuus on teemamme. Meidän pitää lukea tilanne heti ensimmäisestä sekunnista alkaen ja ymmärtää kuinka reagoida omaan pelaamiseen. ”Honsua (edustusjoukkueen päävalmentaja Jani Honkavaara) arvostan ihmisenä, mutta nyt 90 minuutiksi pitää kaveruus unohtaa.

Minkälainen fiilis on kundeilla kohdata oman seuran edustusjoukkue virallisessa pelissä?

– Jätkillä on todella energinen fiilis, koska pääsevät näyttämään omaa tasonsa ja miten osaavat pelata joukkueena taidollisesti, mutta myös osoittamaan henkistä
kypsyyttä. En usko, että helppoa peliä edustukselle tulee, koska pelaajamme lähtevät voittamaan jokaista peliä! Ainakin sen jätkät haluavat todistaa ettei 1-1 – tulos edellisestä harjoituspelistä ollut vahinko.

Edustusjoukkueen päävalmentaja Jani Honkavaara, nyt on valmistavat treenit takana ja perjantaina klo 21:00 alkaa kauden ensimmäinen virallinen
ottelu. Suomen Cupin 3. kierroksella tulee vastaan pikkuveli HIFK/2. Millä mietteillä lähdetään tuohon kohtaamiseen?

– Aina yhtä oudoltahan se tuntuu lähteä pelaamaan Suomen Cupia helmikuussa ja hallissa. Kun lisäksi vastassa on oman seuran joukkue, niin tuntuu vielä
oudommalta. Harjoituskausi on vielä kesken, mutta kiva on virallisiakin pelejä välillä pelata. Pelaajat ovat terveinä ja fiilis joukkueessa hyvä.

Edustus on päässyt hyvissä ajoin treenaamaan koko joukkueella. Mikä fiilis on kopissa kun pelaajat kohtaavat oman farmijoukkueen, jossa pelaa myös oma sopimuspelaaja Jere Pulkkinen?

– Jere ja muut HIFK/2:n pelaajat ovat ehkä minulle eniten tuttuja, eivät niinkään omille pelaajillemme. Harjoittelemme niin eri aikoihin, että emme juuri näe toisiamme. Siksi mitään erityistä fiilistä ei ole, muuta kuin ehkä viime vuonna kakkosjoukkueessa pelanneilla.

– Pelaajamme tietävät että vastaan tulee nuori joukkue, jolla ei ole muuta kuin voitettavaa. Meidän pitää ajatella samalla tavoin: pelissä on paljon voitettavaa.
Nöyrä on hyvä olla, mutta nöyristelemään ei kannata mennä.

HIFK kohtaa siis HIFK/2:n Talin jalkapallohallissa tänään kello 21:00. Tule katsomaan kun Kolmosessa pelaava kasvattajaseura haastaa Ykkösessä pelaavan edustusjoukkueen Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa!