Skip to main content

Valkoisissa pelannut IFK sai otteluun hyvän alun ja Esa Terävä pakotti vaarallisella laukauksellaan kemiläisveskari Mikko Vilmusen torjuntaan jo muutaman minuutin jälkeen. Jakson lähestyessä puoliväliä Terävää rikottiin rangaistusalueella, minkä seurauksena Jukka Halme ampui tähtirinnat pilkulta johtoon. Vähitellen myös PS Kemi Kings lämpeni ja kerran pallo saatiinkin IFK:n maaliin asti, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Tauolle siirryttiin siis lukemissa 0-1.

Tähtirinnat olivat lähellä maalintekoa heti toisen puoliajan alussa. Jukka Halmeen jalasta lähti parista kymmenestä metristä nimittäin melkoinen pommi, joka kuitenkin osui kemiläismaalin sivuverkkoon. Noin tunnin kohdalla tilaisuutensa sai Esa Terävä, mutta hänen vetonsa meni hiuksenhienosti alanurkasta ohi. PS Kemi Kings pääsi yrittämään lähinnä erikoistilanteista ja kotijoukkueella oli pelkästään viimeisen varttitunnin aikana neljä kulmapotkua, jotka eivät tulosta tuoneet. Kun myös IFK sortui hyökkäyspäässä huonoihin ratkaisuihin, jäivät lukemat 0-1 ottelun lopputulokseksi.


Tähtirinnoille riitti äänekästä kannustusta myös 720 km:n päässä Helsingistä. Stadin Kingit paikalla tuttuun tapaan.

PS Kemi Kings – HIFK 0-1 (0-1)

0-1 Jukka Halme rp. (19.)

IFK:n kokoonpano:
Atte Ranta (v); Miikka Kärkkäinen, Timo Priha, Eetu Koponen, Matias Hänninen;
Kari Kuikka (v); Jonathan Karlsson, Mikko Halme (45. Jirijoonas Kanth), Jukka
Halme (v), Miikka Suikki (79. Kron Rexhepi); Esa Terävä.

Nousukarsinta on kaksiosainen ja toinen osaottelu pelataan Sonera Stadiumilla Helsingissä ensi lauantaina eli 19. lokakuuta alkaen kello 18:30. Yhteistuloksella ratkeava voittaja nousee Ykköseen kaudeksi 2014. Ensi lauantain otteluun voi ostaa ennakkolipun HIFK WebShopista. Keskiviikosta 16.10. lähtien ennakkolippuja myyvät myös KSB-Sport (Helsingin jäähalli) sekä Elmo Sports & Grill (Salomonkatu 17).