Skip to main content

On kulunut vajaat neljä vuotta siitä hetkestä jolloin Matias Hänninen ensimmäistä kertaa puki punaisen tähtipaidan ylleen. Sen jälkeen HIFK on kokenut sekä myötä- että vastoinkäymisiä, ja ”Masa” on ollut tiiviisti mukana menossa koko ajan – ainoastaan varusmiespalvelus on tilapäisesti hidastanut tahtia. Yhä suuremmasta roolista joukkueessa kertoo se, että Hänninen on ollut poissa tähtirintojen aloituskokoonpanosta ainoastaan kaksi kertaa kahden viimeisen sarjakauden aikana. Myös hyökkäyspäässä on alkanut tapahtua, mistä osoituksena tämän kauden aikana syntyneet seitsemän maalia.

Kauden loppuhuipennus eli lauantain ratkaiseva ottelu lähestyy. Miten siihen on valmistauduttu?

– Olemme lähinnä käyneet omaa peliämme läpi; missä olimme edellisessä ottelussa hyviä, ja missä taas olisi parantamisen varaa. Sen mukaan on sitten harjoiteltu ja vähän on myös käyty PS Kemi Kingsin peliä läpi. Olemme harjoitelleet hyvin ja joukkueessa on todella hyvä fiilis. Tämä on hienoa aikaa!

Olet pelannut Sonera Stadiumilla (ex – Finnair Stadiumilla) ennenkin. Millaisia muistoja sinulla on kyseisestä areenasta?

– Pelasin ensimmäisen sarjaotteluni HIFK:n paidassa keväällä 2010 juuri Finnair Stadiumilla, ja voitimme PEPO:n muistaakseni 5-1. Silloin näki myös että oho, Kingejähän on katsomossa ihan älyttömästi ja tunnelma oli hieno. Tosi hyviä muistoja siis on ja toivotaan että muistot ovat lauantain jälkeen vielä paremmat!Olet viimeisen kahden kauden ajan ollut HIFK:n aloituskokoonpanossa käytännössä jokaisessa ottelussa. Mikä on kovan kuntosi salaisuus?

– Yksinkertaisesti hyvä harjoittelu. Haluan pelata enkä istua penkillä, ja sen takia treenataan. Kausi 2011 oli armeijan takia vaikea – peliaika oli vähissä enkä aina edes mahtunut kokoonpanoon. Silloin ajattelin että perhana, nyt pitää näyttää! Sen jälkeen olen harjoitellut kovaa osoittaakseni olevani valmentajien luottamuksen arvoinen, ja omat pelit ovatkin menneet ihan hyvin.

Kumpi on itsellesi mieluisampi pelipaikka: laitapakki vai keskikentän laita?

– Kesti 20 vuotta löytää oikea pelipaikka, ja kyllä se on oikea laitapakki. Omat vahvuuteni tulevat siinä parhaiten esiin; saa sekä nousta että puolustaa ja muutenkin tehdä kaikennäköistä hommaa. Olen nauttinut joka hetkestä ja kun vierellä pelaa Eetu Koponen, on olo aina turvallinen.

Jonathan Karlsson paljasti hiljattain olevansa kovan luokan E-Type-fani. Onko sinulla mitään vastaavaa suosikkiartistia, jolla voisit nokittaa?

– Tästä tulee varmaan sanomista kopissa, mutta Cheek on tällä hetkellä aika kova sana! Olen käynyt muutamalla keikalla ja kauden jälkeen ohjelmassa on lisäksi pari risteilyä, joilla Cheek ”yllättäen” esiintyy.

Mitkä ovat tavoitteesi futsalissa tulevana talvena?

– Ehdottomana tavoitteena on HIFK:n nousu Kolmoseen. Tavoitteena on myös pitää hauskaa sillä futsal on tosi kiva laji. Mukaan tulee muutama hyvä tyyppi jalkapallon edustusjoukkueesta ja samalla pääsee tutustumaan myös uusiin IFK-naamoihin. Toivottavasti tulee kiva kausi ja Kingit löytävät myös futsal-katsomoihin.Nähdäänkö sinut HIFK:n paidassa myös jalkapallokentillä ensi kaudella?

– Uskon ja toivon että näin käy. Niin paljon olen nauttinut näistä neljästä kaudesta HIFK:ssa. Varmaan istutaan alas ja neuvotellaan, kunhan kausi loppuu. En gång IFK, alltid IFK!

Viimeiset sanat ennen lauantain ottelua?

– Futis on parasta paikan päällä. Ja nyt todellakin kannattaa saapua otteluun, niin näkee Suomen ylivoimaisesti parhaan fanikatsomon: Stadin Kingit. Kaikki paikalle!

Nousukarsinta Ykköseen: HIFK – PS Kemi Kings lauantaina 19. lokakuuta kello 18:30. Pelipaikka: Sonera Stadium (Urheilukatu 5).