Skip to main content

HIFK sai tutun pelaajan kun Esa Terävä tammikuussa kirjoitti nimensä sopimuspaperiin. ”Eski” edusti tähtirintoja edellisen kerran nuorena miehenä kaudella 2008. Keväällä Terävä valittiin jopa omaksi yllätyksekseen joukkueen kapteeniksi, ja myös pelit ovat sujuneet mukavasti. Nilkkavamma jarrutti jonkin verran menoa loppukesästä, mutta Eski ehti silti pelata 21 ottelua ja tehdä niissä 12 maalia.

Lauantaina alkaa kauan odotettu nousukarsinta. Millainen fiilis joukkueessa vallitsee ratkaisun hetkien alla?

– Tunnelma on odottava mutta innokas. Kaikilla on 100% keskittyminen tässä ja seuraavassa viikossa. Upea juttu että välitavoite saavutettiin, mutta vasta nyt ne todelliset pelit alkavat!

Millaisena vastustajana pidät PS Kemi Kingsiä?

– Sarjataulukko puhuu puolestaan – erittäin kova vastustaja on kyseessä. Hyökkäyspää on erityisen vaarallinen. Kovaa duunia tekevä jengi, joka taatusti ei hyydy 90 minuutin aikana.Millä tavalla kapteeni Terävä valmistaa joukkuetta tulevaan koitokseen?

– Samalla tavalla kuin jokainen pelaaja, eli luomalla positiivista virinää. Joukkueen yhtenäisyys on koko kauden ajan ollut tavaramerkkimme ja sitä haetaan nytkin. On tietenkin itse oltava kunnossa ja tsempattava kavereita siinä vieressä, kentällä sitten näytetään mihin pystytään.

Olet itse vieraillut Kemissä sekä PK-35:n että Atlantiksen pelaajana. Millaisia muistoja sinulla on aiemmilta Kemin vierailuilta?

– Viimeisin keikka Kemiin oli räntäsateessa muutama vuosi sitten. Tosi vaikeaa oli kyllä, takkiin tuli muistaakseni 3-0. Uusintaa siitä en halua! Lauantaiksi on luvattu hyvää säätä joten ainakin siltä osin tilanne muuttuu, tuloksesta meidän taas on huolehdittava itse.

Millainen on oma pelikuntosi tällä hetkellä?

– Kunto on hyvä, siihen ei homma kaadu. Nilkkavamma on jo menneisyyttä. Olen harjoitellut hyvin ja saanut muutaman ehjän 90-minuuttisen alle, joten kaikki on siltä osin kunnossa.

HIFK:n lohkovoitto ratkesi vasta viimeisellä kierroksella. Onko karsintoja ajatellen hyvä vai huono asia, että muut joukkueet ovat saaneet valmistautua karsintoihin pidempään?

– En koe että olisi meidän kannaltamme mitenkään haitallista, että olemme pelanneet keskittyneesti ja paineen alla jo pitkään. Olemme pystyneet ottamaan voittoja selkä seinää vasten – viime lauantaita lukuun ottamatta – joten kyllä se kertoo joukkueesta jotakin. Toivottavasti pystymme jatkamaan samalla tavalla myös tänä ja ensi lauantaina, kun entistäkin kovempi paikka on edessä.Pelasit Järvenpäässä koko toisen puoliajan, vaikka varoitustilin täyttyminen oli vain yhden keltaisen päässä. Haittasitko tämä keskittymistä itse pelaamiseen?

– Ei noita asioita kentällä niinkään ajattele. Ehkä sitä kuitenkin vähän varoo 50/50-tilanteissa ja pyrkii jättämään suunsoiton vähemmälle. Siinä vaiheessa kun kuulimme että MP oli hävinnyt oman pelinsä, osa pelaajista tietoisesti jätti menemättä enää kovinkaan intensiivisesti kaksinkamppailutilanteisiin. Se ei kuitenkaan kelpaa selitykseksi heikolle peliesitykselle.

Jos ajatellaan suuria otteluita oman urasi aikana, kuinka korkealle asteikossa nämä tulevat karsintaottelut yltävät?

– Kyllä nämä ottelut ovat oman urani kohokohta. Ei tässä kuitenkaan niin paljon isoja pelejä ole kohdalle sattunut, jotka herättäisivät näin suurta mielenkiintoa
katsojissa. On lisäksi muistettava että tämä joukkue on tehnyt kymmenen kuukautta töitä seuraavan kahden ottelun eteen, ja haluamme viedä tämän
kunnialla loppuun. Yhtään kiveä ei ole jätetty eikä jätetä kääntämättä meidän kannaltamme hyvän lopputuloksen puolesta.

Viimeiset sanat ennen Kemin ottelua?

– Lähdemme joukkueen kanssa pelaamaan omaa peliämme, sitä mitä parhaimmillaan pystymme pelaamaan. Enemmät sanat jääköön sikseen ja teot puhukoon puolestaan!

Nousukarsinta Ykköseen: PS Kemi Kings – HIFK lauantaina 12. lokakuuta kello 14:00. Pelipaikka: Sauvosaaren urheilupuisto (Urheilukatu 9), Kemi.