Skip to main content

Kukaan tuskin arvasi mitä olisi edessä, kun Jonathan Karlsson viime vuodenvaihteessa ensimmäistä kertaa saapui HIFK:n harjoituksiin. Göteborgin Donsöstä lähtöisin oleva Karlsson oli pelannut edelliset kaudet Ruotsin kuudennella ja seitsemännellä sarjatasolla, ja pitänyt jopa yhden välivuoden. Toisaalta taustalta löytyi myös kausi Ruotsin 1. divisioonan Norrby IF:ssä, jota valmensi UEFA-cupin IFK Göteborgissa voittanut Håkan Sandberg. HIFK:ssa Karlsson löysi nopeasti paikkansa keskikentän vasemmalta laidalta ja maaliverkot alkoivat soida mukavaan tahtiin, kuten jo Jonathanin heinäkuisessa haastattelussa todettiin. Lopulta täysosumia syntyi 19 ja Karlsson oli siten Kakkosen itäisen lohkon paras maalintekijä.

Millainen kuva sinulle jäi viime lauantaina Kemissä pelatusta ensimmäisestä karsintaottelusta?

– Mielestäni meillä oli peli hyvin hallussa. Teimme maalin melko varhaisessa vaiheessa ja puolustimme oikein hyvin. Hyökkäyspeliin jäi kyllä parantamisen varaa, mutta uskon tämän asian järjestyvän tulevana lauantaina. Ja oli todella tärkeää ottaa voitto vieraskentällä!

Sinusta tuli Kakkosen itäisen lohkon maalikuningas. Sitä et varmaankaan odottanut ennen kauden alkua?

– En todellakaan, etenkin kun aloitimme kauden taktiikalla joka ainakin omissa silmissäni oli nykyistä puolustusvoittoisempi. Mutta sitten vaihdoimme taktiikkaa ja peli lähti toden teolla kulkemaan, sekä joukkueen osalta että omalta osaltani. Kun puolet kaudesta oli takana, uskoin jo pääseväni melko korkealle maalipörssissä. Sarjan maalikuninkuus oli kuitenkin iloinen yllätys.Sinua on kauden aikana haastateltu useamman kerran HBL:n ja Yle Sportenin toimesta. Miltä tuntuu olla joukkueen ”puhemies” suomenruotsalaisessa mediassa?

– Se on pelkästään hauskaa, muuta ei voi sanoa. Mukavaa että meistä ollaan kiinnostuneita!

Kausi päättyy lauantai-iltana ratkaisevaan karsintaotteluun, jossa vastassa on PS Kemi Kings. Tuleeko Ruotsista sukulaisia paikan päälle katsomaan ottelua?

– Kyllä, isäni on tulossa! Hän ei ole ollut Suomessa jalkapallo-ottelussa aikaisemmin, joten varmasti mukava kokemus olla katsomossa ja kuulla Stadin Kingien laulavan. Isäni kun on vanha futaaja itsekin.

Mitä pidät Sonera Stadiumista parin harjoituskerran perusteella?

– Pidän kentästä paljon! Alusta on nopea ja kenttä vaikuttaa olevan isompi kuin Kemissä, mikä sopii itselleni mainiosti. En tiedä ovatko muut samaa mieltä asiasta, mutta ainakin itse pelaan mieluummin tällaisella kentällä tähän aikaan vuodesta.

Joukkuetoveriesi mukaan olet suuri E-Typen fani. Pitääkö paikkansa?

– Kuka helkkari on mennyt kertomaan…! (naurua) Mutta joo, kyllä se pitää paikkansa. E-Type on Ruotsin kasvot maailmalla ja kaikki mihin hän koskee muuttuu
kullaksi. Olisin ehdottomasti mennyt hänen keikalleen Vantaalle viime lauantaina ellei meillä olisi ollut peliä Kemissä, se on aivan varmaa! Suosikkibiisejäni ovat
This Is The Way ja Campione 2000.Aiot tiettävästi edustaa HIFK:ta futsalissa ensi talvena. Oletko pelannut futsalia aikaisemmin?

– Olen, Ruotsissa muutama vuosi sitten. Siellä tosin pelataan isommilla maaleilla ja hiukan erilaisilla säännöillä, peli on pikemminkin sisäfutista. Mutta on hauskaa
päästä pelaamaan futsalia ensi talvena! Tavoitteena on nousu Kolmoseen, siitä ei tingitä.

Pelaatko myös jalkapalloa HIFK:ssa ensi kaudella?

– Sopimukseni on katkolla, mutta viihdyn HIFK:ssa todella hyvin. Kunhan istumme alas ja neuvottelemme hiukan, asia kyllä järjestyy!

Viimeinen kysymys: mitä odotat lauantain ottelusta?

– Odotan luonnollisesti että katsomossa on runsaasti väkeä ja tunnelma sen mukainen! Joukkueessa on hyvä meno päällä ja odotan meidän pelaavan vielä paremmin kuin Kemissä. Silloin meitä on vaikea pysäyttää!

Nousukarsinta Ykköseen: HIFK – PS Kemi Kings lauantaina 19. lokakuuta kello 18:30. Pelipaikka: Sonera Stadium (Urheilukatu 5).