Skip to main content

Lokakuinen ilta oli jo syksyisen viileä. Lämpötila oli nollan tuntumassa ja ennen ottelua satoi räntää vaakatasossa. Tunnelma oli kuitenkin hieno, sillä yleisö eli
tapahtumassa täysillä mukana. Stadin Kingit miehitti areenan pohjoiskatsomon ja myös Kemistä oli saapunut runsaasti vierasjoukkueen kannattajia paikan päälle.

PS Kemi Kings tarvitsi maalia ja vieraat olivatkin avausjaksolla jonkin verran niskan päällä. Kemiläiset laukoivat ahkerasti, mutta eivät kovinkaan usein kohti IFK:n maalia. Tyler Pasher, Billy Ions ja Christian Eissele pääsivät kukin vuorollaan yrittämään hyvistä paikoista – tuloksetta. Myös IFK rakensi muutaman vaarallisen
hyökkäyksen ensimmäisen puoliajan aikana. Kovinkaan lähellä maalintekoa ei kuitenkaan oltu joten tauolle siirryttiin lukemissa 0-0.

Toinen puoliaika oli tähtirinnoilta selvästi terävämpi ja ote siirtyi kotijoukkueelle. Pitkään näytti kuitenkin siltä että ottelu päättyy maalittomana. Kron Rexhepi pääsi pari kertaa puskemaan lähietäisyydeltä, mutta kemiläisveskari Mikko Vilmunen veti molemmilla kerroilla pidemmän korren. Kentän toisessa päässä IFK:n Atte Ranta joutui muutaman kerran torjuntatöihin ja etenkin Kakkosen maalikuninkaan Christian Eisselen alanurkkaa kohti suuntautunut laukaus kymmenisen minuuttia ennen loppua vaati Rannalta
venymistä.

Ottelu ratkesi parisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Matias Hänninen suoritti huikean nousun oikealla laidalla jättäen kaksikin kemiläispelaajaa jalkoihinsa ja antoi syötön takaviistoon Ville Taulolle, jonka tarkka laukaus upposi vierasjoukkueen maalin vasempaan alanurkkaan. Tästä riemu repesi sen verran että lisäaikaa pelattiin noin kuusi minuuttia, mutta lukemat 1-0 jäivät siitä huolimatta ottelun lopputulokseksi.

HIFK – PS Kemi Kings 1-0 (0-0)

1-0 Ville Taulo (89.)

IFK:n kokoonpano:
Atte Ranta; Miikka Kärkkäinen, Timo Priha, Eetu Koponen, Matias Hänninen; Jukka
Halme (v, 90+2. Erkko Puranen), Kari Kuikka; Jonathan Karlsson (90+4. Jirijoonas
Kanth), Esa Terävä, Miikka Suikki (46. Ville Taulo); Kron Rexhepi.

Tämän tuloksen myötä IFK voitti karsintaottelut yhteismaalein 2-0 ja nousee Ykköseen kaudeksi 2014. Paluu maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle on pikainen, sillä tähtirinnat nähtiin Ykkösessä viimeksi kausina 2011 ja 2012.