Skip to main content
HIFK

Hannu Kankkonen on poissa

By 2.10.201310 huhtikuun, 2020No Comments

Hannu Kankkonen (s. 26.1. 1934) nousi HIFK:n edustusjoukkueeseen 19-vuotiaana ja kohosi nopeasti tähtirintojen avainpelaajien joukkoon. Välihyökkääjän tontilla pelannut Kankkonen oli tehokas maalintekijä ja taitava harhauttelija. Hän teki punaisessa tähtipaidassa kymmenen kauden aikana yhteensä 103 maalia mestaruussarjan ja Suomensarjan otteluissa. Kankkonen kuului HIFK:n mestarijoukkueisiin 1959 ja 1961. Vuoden 1961 joukkueessa hän oli tähtirintojen paras maalintekijä.

HIFK:n lisäksi Hannu Kankkonen esiintyi useita kertoja Allianssin riveissä. Allianssi oli helsinkiläisten jalkapalloseurojen yhteenliittymä, joka vuosina 1956-64 pelasi lukuisia näytösotteluita ulkomaisia huippujoukkueita vastaan. Kansainvälistä kokemusta Kankkoselle kertyi myös HIFK:n Euroopan Cupin otteluissa, joissa
vastassa olivat ruotsalainen IFK Malmö (1960) sekä itävaltalainen Austria Wien (1962).

Hannu Kankkonen debytoi Suomen A-maajoukkueessa kesäkuussa 1954, jolloin sinivalkoiset kohtasivat Ruotsin Ullevi-stadionilla Göteborgissa. Tuloksena oli murskatappio, mutta osat vaihtuivat kaksi kuukautta myöhemmin, jolloin Suomi pelasi ensimmäisen nuorten maaottelunsa. Kankkonen teki kaksi maalia ja syötti kolmannen, kun vastassa ollut Ruotsi kaatui lukemin 3-0. A-maajoukkueessa Kankkonen pelasi 25 ottelua ja teki kuusi maalia vuosina 1954-64.

HIFK kunnioittaa Hannu Kankkosen muistoa ja ottaa osaa omaisten ja ystävien suruun.