Skip to main content

Ottelut Bolliksella punaisessa tähtipaidassa alkoivat miehen osalta jo kaudella 2001, jolloin Mikko Halme debytoi HIFK:n edustusjoukkueessa. Keskiviikkona edessä on paluu tutulle areenalle tutussa peliasussa. Halme on edustanut tähtirintoja kolmella eri sarjatasolla. Tämän päivän HIFK:ssa hän on joukkueen nestori ja varakapteeni, jolla on takanaan reilusti toistasataa sarjaottelua punapaidassa.

Huomenna HIFK kohtaa FC Lahti Akatemian Töölön Pallokentällä. Millaista ottelua odotat keskiviikko-illalta?

– Uskon että vastustaja tulee vieraskentälle pelaamaan tarkkaa puolustuspeliä. Meillä on siis sama haaste edessämme kuin aiemmissakin otteluissa. On löydettävä keinot murtaa vastustajan puolustus ja luotan siihen, että näin myös tapahtuu!

Alkukausi ei ole mennyt joukkueelta aivan nappiin sillä neljästä ottelusta on saatu vain yksi voitto. Mikä on mielestäsi syynä tähän tahmeuteen?

– Puolustuspäässä on tehty isoja yksittäisiä virheitä, joiden takia voittoja ei ole tullut. Jos omiin menee yli 2 maalia per ottelu niin pitää itse saada pallo verkkoon aika monta kertaa jotta pisteitä tulisi. Henkilökohtaiset virheet pois niin voittoja tulee jatkossa.

Miltä tuntuu palata Bolliksen nurtsille?

– Todella hyvä fiilis! Nurmi on kuitenkin se oikea alusta futikselle ja kun Bollis lisäksi on IFK:n vanha kotikenttä, on sinne todella mukava palata.

Olet pelannut Kakkosessa viimeksi kaudella 2008. Mihin suuntaan sarja on tähän asti pelattujen otteluiden perusteella kehittynyt?

– Sen verran aikaa on kulunut että mitään kovin selkeitä mielikuvia ei viime kerrasta ole jäänyt. Nykyisessä Kakkosessa on joka tapauksessa paljon nuoria pelaajia ja nälkäisiä joukkueita. Hyviä pelejä saadaan kauden aikana varmasti aikaiseksi!Viime lauantaina joukkueella oli talkoopäivä DSV:llä. Kuinka meni? Houkuttelitteko Mr. Tom Jokista takaisin HIFK:hon hommiin?

– Kiva tapahtuma ja hengennostatus, uudet pelaajat saatiin toivotettua tervetulleeksi joukkueeseen viimeistään nyt. Ja herra Jokisen suuntaan lähti toki pientä vikittelyä. Olisihan se loistavaa saada Tomppa jälleen mukaan, mutta ilmeisesti hän malttaa ainakin vielä pysytellä taka-alalla!

Vuodet ovat vierineet siihen tahtiin että olet nykyään HIFK:n edustusjoukkueen vanhin pelaaja. Tuoko tämä asema sinulle mitään etuoikeuksia?

– Eipä mitään sen kummempaa. Nuoret tietenkin hoitavat apulaishuoltajan tehtävät sun muut, mutta kaikki muu täytyy ansaita kentällä omalla tekemisellään.

Kuinka olet sopeutunut ajatukseen, että Manchester Unitedin managerina toimii jatkossa joku muu kuin Alex Ferguson?

– Onhan se iso muutos, Sir Alex teki loistavaa työtä niin monta vuotta. Uskon kuitenkin että David Moyes oli ManU:lta oikea valinta. Minulla on kova luotto kaveriin!

Vapaaehtoiset viimeiset sanat?

– Braku on ollut Stadin Kingeillä hyvin hallussa, joten toivon että sama meno jatkuu myös Bolliksella. Kaikki messiin kannustamaan!

Kakkosen itäisen lohkon ottelu HIFK – FC Lahti Akatemia keskiviikkona 22. toukokuuta kello 18:30 Töölön Pallokentällä (Urheilukatu 3).