Skip to main content

HIFK:ta kolmella eri sarjatasolla edustanut Jukka Halme pelaa nyt viidettä kauttaan tähtirintojen edustusjoukkueessa. Halme on pelannut suurimman osan urastaan Ykkösessä, jossa tilille on kertynyt yhteensä 108 ottelua HIFK:n ja PK-35:n paidassa. Kakkosessa ”Jugi” on tätä ennen nähty ainoastaan kaudella 2008. Vaikka kotimaan eri kentät ja joukkueet ovat vuosien varrella tulleet Halmeelle hyvinkin tutuiksi, on Sudet hänellekin ennalta tuntematon vastustaja.

Sarja jatkuu huomenna, kun HIFK kohtaa Brahen kentällä Sudet. Millaista ottelua perjantai-illalta odotat?

– Vähän vaikea sanoa mitään sen tarkempaa koska vastustajasta ei juuri mitään käsitystä ole. Odotan kuitenkin että itse jatkamme sillä hyvällä fiiliksellä mitä Atlantis-pelistä jäi, ja lähdemme sen turvin hakemaan kolmea pistettä.

Millainen merkitys edellisellä ottelulla oli joukkueelle?

– Oli tärkeää saada pistetili auki mahdollisimman pian avausottelun pettymyksen jälkeen. Eikä se MP-ottelukaan meiltä mikään älyttömän huono peli ollut, vaikka mitään ei jäänyt käteen. Atlantista vastaan teimme paljon maaleja ja se tuo aina itseluottamusta. Hyökkäyspeli on toiminut, mutta toisaalta olemme päästäneet liikaa helppoja maaleja omassa päässä.

Miten oma pelisi on tähän mennessä kulkenut?

– Sanoisin että parempaankin pystyn. Pelituntuma ei ollut paras mahdollinen, kun kauteen lähdettiin. Mutta viimeisin ottelu oli jo ihan OK.Mitä pidät HIFK:n tämän kauden pelitavasta (3-4-3:sta)?

– Se on meidän pelaajamateriaaliamme ajatellen sopiva taktiikka, koska joukkueessa on aika paljon hyviä pelaajia keskikentän eri rooleihin. Ajatuksena on että pyrimme hyvään pallolliseen peliin ja tätä kannatan itsekin. Puolustaminen on ollut vähän epäselkeää, mutta puolustus on aina helpompi laittaa kuntoon kuin
hyökkäys. Olen luottavaisin mielin, koska luomme itse paljon tilanteita joka ottelussa.

HIFK on vähitellen siirtymässä takaisin luonnonnurmelle. Miltä nämä pari viimeistä kautta Brahen kentän tekonurmella ovat tuntuneet?

– Onhan se kropalle aika rasittava alusta. Olemme treenanneet monella eri tekonurmella ja se on ollut melko raskasta. Brakulla on sinänsä todella nastaa pelata, tunnelmaa kyllä riittää. Silti on kivaa päästä takaisin Bolliksen luonnonnurmelle – en usko että ainakaan pelaajilla on mitään sitä vastaan.

Viime kaudella HIFK matkusti enemmän kuin useimmat liigajoukkueet, tänä vuonna päästään vähemmällä. Onko esimerkiksi pohjoisen reissuja jo ikävä?

– Eipä oikeastaan, tässä on vuosien varrella jo sen verran matkustettu. Onhan niissä pitkissä reissuissa oma hauskuutensa mutta mukavaa vaihtelua näinkin päin.

Lauantaina pelataan FA-Cupin finaali (Manchester City – Wigan). Kuinka ottelussa käy?

– Eiköhän tämä Cityn heiniä ole, sanotaan vaikka 2-0. Kausi ei ole mennyt aivan putkeen Valioliigassa eikä Euroopassa, joten nälkää varmasti riittää!

Viime kaudella ammuit neljä rangaistuspotkua ja kaikki myös menivät maaliin. Oletko tälläkin kaudella IFK:n rankkarispesialisti?

– Asiasta ei ole ollut mitään puhetta. Mutta ajattelin kyllä taas pallon taakse mennä, mikäli tilanne tulee eikä kukaan pane vastaan!

Kakkosen ottelu HIFK – Sudet perjantaina 10. toukokuuta kello 18:30 Brahen kentällä (Helsinginkatu 23).