Skip to main content
Otteluraportit

Karlsson upotti Atlantiksen

By 2.5.201329 huhtikuun, 2020No Comments

Ottelun alku ei punapaidoille hyvää luvannut sillä Atlantis onnistui heti ensimmäisessä hyökkäyksessään. Victor Solomonin keskitys tavoitti Georges Ebonguen, joka vei vierasjoukkueen maalin edestä johtoon. Tässä vaiheessa peliä oli pelattu noin 45 sekuntia. IFK ei kuitenkaan lannistunut vaan otti komennon kentällä tiukasti käsiinsä. Tulostakin alkoi syntyä melko pian. Jonathan Karlsson teki kaksi ensimmäistä maaliaan ruuhkasta lähietäisyydeltä, syöttäjinä ensin Matias Hänninen ja sitten Kalle Sotka. Näiden osumien välissä aikaa kului ainoastaan neljä minuuttia.

Atlantis nousi kuitenkin vielä tasoihin. Joukkueella oli avausjaksolla tasan yksi kulmapotku ja sen jälkitilanteesta Ville Teelahti viimeisteli numeroiksi 2-2. Tähtirinnat kuittasivat tämän ennen taukoa ja asialla oli jälleen Jonathan Karlsson. Atlantiksen purkupallo osui IFK:n pelaajaan ja kimposi ruotsalaislaiturille, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo maaliin. Tilanne siis 3-2 ja Karlssonilla hattutemppu jo tässä vaiheessa. Näissä numeroissa siirryttiin myös taukoa viettämään.

Toisen puoliajan
alussa molemmilla joukkueilla oli omat tilanteensa. IFK:sta lähimmäksi pääsi Sami Okkonen, kun taas Atlantikselta Georges Ebonguen pusku meni niukasti maalin ohi. Ottelun ratkaisu nähtiin reilun tunnin kohdalla. Juuri kentälle vaihdettu Jirijoonas Kanth antoi vasurillaan vapaapotkun, jonka Jonathan Karlsson puski komeasti ylänurkkaan. Hiukan myöhemmin Karlsson teki päivän viidennen maalinsa laukauksella alanurkkaan Okkosen syötöstä. Yleisön suosionosoitukset olivat mojovat, kun Karlsson pian tämän jälkeen otettiin vaihtoon.


Päätösvihellyksen jälkeen tunnelma oli sekä kentällä että katsomossa iloisempi kuin viime kerralla.

Viimeisen varttitunnin aikana mentiin päästä päähän, ja varsinkin hanakasti hyökänneellä Atlantiksella oli useita hyviä maalintekopaikkoja. Osumia syntyi kuitenkin vain kentän toiseen päähän ja asialla olivat IFK:n vaihtomiehet. Jirijoonas Kanth laukoi noin 25 metristä lukemiksi 6-2, ja vielä samalla minuutilla Miikka Suikki viimeisteli loppunumerot Esa Terävän syötöstä. Ottelu päättyi siis lukemiin 7-2. Ajoittain kuumassa kamppailussa jaettiin yhteensä seitsemän varoitusta, joista IFK:lle kolme ja Atlantikselle neljä.

HIFK – Atlantis
FC 7-2 (3-2)

0-1 Georges Ebongue (1.)
1-1 Jonathan Karlsson (15.)
2-1 Jonathan Karlsson (19.)
2-2 Ville Teelahti (27.)
3-2 Jonathan Karlsson (36.)
4-2 Jonathan Karlsson (65.)
5-2 Jonathan Karlsson (70.)
6-2 Jirijoonas Kanth (84.)
7-2 Miikka Suikki (84.)

IFK:n kokoonpano:
Heikki Kärkkäinen; Janne Hosio, Timo Priha, Eetu Koponen; Jonathan Karlsson
(76. Miikka Suikki), Jukka Halme, Kalle Sotka, Kari Kuikka (63. Jirijoonas Kanth),
Matias Hänninen (v); Sami Okkonen (v, 82. Jonas Britschgi), Esa Terävä (v).

Kommentteja
kentältä ja kentän laidalta

Viiden maalin mies Jonathan Karlsson:
– Tänään nyt vain oli sellainen päivä että kaikki onnistui, en keksi muutakaan selitystä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun teen viisi maalia samassa ottelussa. Ja ennen tätä päivää olen ehkä kerran elämässäni tehnyt maalin puskemalla. Tärkeä voitto joka tapauksessa, me tarvitsimme täyttä pistepottia tänään. Maalit antavat meille itseluottamusta ja maaleja myös tulee, kun luotamme toisiimme ja uskallamme pelata maata pitkin.

IFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara:
– Puolustussuuntaan jäi edelleen parannettavaa, mutta olen jätkien puolesta tosi iloinen. Saatiin nyt se ensimmäisen pelin apina rytinällä pois selästä. En ihan tällaisia numeroita kylläkään odottanut, etenkään ensimmäisen minuutin jälkeen. Meille tulee kuitenkin otteluissa sen verran paikkoja että jos joku on yhtä tehokas kuin Jonathan tänään, tulosta kyllä syntyy.

Tähtirintojen kausi jatkuu edelleen kotiotteluiden merkeissä. Tästä eteenpäin IFK kuitenkin pelaa kotiottelunsa Töölön Pallokentällä. Ensimmäinen vierailija Bolliksella on Kouvolan Sudet. Joukkueet kohtaavat ensi viikon perjantaina eli toukokuun 10. päivänä. Ottelu alkaa kello 18:30.