Skip to main content

Syksy on ollut poikkeuksellisen sateinen mutta sunnuntaina sää oli vaihteeksi poutainen. IFK sai otteluun hyvän alun siirtyen johtoon jo seitsemännellä minuutilla. Jukka Halme antoi vasemmalta kulmapotkun, jonka Kyle Luetkehans puski komeasti maaliin. Tämän jälkeen Sami Okkoselle avautui kaksi hyvää tilaisuutta lisätä tähtirintojen johtoa mutta laukaukset menivät niukasti ohi. Viikinkien vaarallisin pelaaja oli puolestaan Eero Peltonen, joka pakotti IFK-veskari Mika Johanssonin hyvään torjuntaan jo avausjaksolla. Tauolle siirryttiin kuitenkin IFK:n johtaessa lukemin 0-1.

Toisella puoliajalla Viikingit piti palloa enemmän, kun taas IFK pyrki riistojen kautta vastahyökkäyksiin. Kotijoukkue sai aikaan tasoituksen varsin nopeasti, kun Eero Peltosen tarkka laukaus upposi IFK-maalin vasempaan alanurkkaan. Hiukan tämän jälkeen Jonas Britschgi pelasi Sami Okkosen vapaaksi, mutta Okkonen ajautui pieneen kulmaan ja Viikinkien maalivahti Jere Pyhäranta onnistui torjunnassaan. Muuten tähtirintojen vaarallisimmat paikat syntyivät kulmapotkuista.

Viikingit haki ahnaasti voittomaalia ja viimeisen puolituntisen aikana IFK-veskari Mika Johansson joutuikin torjuntatöihin varsin useasti. Komea jalkatorjunta esti
Joni Korhosen yrityksen, kun tämä pääsi laukomaan täysin vapaasti lähietäisyydeltä. Ottelun lähestyessä loppuaan Korhonen pääsi yksin läpi ja
laukoi tolppaan, mutta jatkotilanteesta Daut Kuqi vei Viikingit johtoon. Loppuhetkillä Johansson torjui vielä Ville Salmikiven läpiajon. IFK:n omat hyökkäykset eivät tuottaneet tulosta joten lukemat 2-1 jäivät ottelun lopputulokseksi.

FC Viikingit – HIFK 2-1 (0-1)

0-1 Kyle Luetkehans (7.)
1-1 Eero Peltonen (53.)
2-1 Daut Kuqi (83.)

IFK:n kokoonpano:
Mika Johansson; Anssi Tamminen, Ville Rannikko (v), Mikko Halme, Matias
Hänninen; Valte Vuorela (60. Matti Saari), Kyle Luetkehans, Jukka Halme, Miikka
Suikki (68. Mergim Kastrati); Sami Okkonen, Jonas Britschgi.

 

Tappion myötä IFK:n putoaminen Kakkoseen varmistui lopullisesti. Tähtirinnat ovat sarjassa yhdeksännellä sijalla, ja matkaa putoamisviivan paremmalle puolelle ennen viimeistä ottelua on edelleen kuusi pistettä. Ykkösen viimeinen ottelukierros pelataan ensi lauantaina eli lokakuun 6. päivänä. Tuolloin Brahen kentälle
IFK:n vieraaksi saapuu Oulun Palloseura.