Skip to main content

Maan toiseksi korkein sarjataso on totisesti tullut miehelle tutuksi, sillä Mikko Halme debytoi Ykkösessä ja samalla HIFK:n edustusjoukkueessa jo kaudella 2001. Tähän päivään mennessä tilille on kertynyt yhteensä 130 ottelua Ykkösessä HIFK:n ja PK-35:n paidassa. Halme on edustanut tähtirintoja myös Kakkosessa (kaudella 2008) ja Kolmosessa (2007). Tätä kautta on varjostanut jalkavamma, joka piti keskikentän luottomiehen poissa kentiltä parin kuukauden ajan.

Torstai-iltana kohdataan AC Oulu. Millaiset ovat mietteet ottelun alla?

– Taas on paikka näyttää että täältä vielä tullaan, ja osataan pelata futista. AC Oulu on meille hyvä mittari ja olemme pelanneet hyviä otteluita heitä vastaan. Toivottavasti nyt saadaan se ensimmäinen voitto kotiyleisön edessä!

Mitä AC Oulusta on jäänyt aikaisempien kohtaamisten perusteella mieleen?

– Heillä on Juha Malisen valmennusaikana ollut melko vakiintunut pelitapa, jossa etenkin laitapelaaminen on vahvaa. Jos saamme sen pois ja iskemme terävästi vastaan, uskon että pystymme ottamaan voiton.

Mitä pidät Ykkösen nykyisestä tasosta?

– Tämänvuotinen Ykkönen on ilman muuta kovatasoisin oman urani aikana. Mukana on paljon joukkueita joihin on hankittu runsaasti nimimiehiä, ja se kyllä näkyy sarjan tasossa.


Oletko tyytyväinen omaan kauteesi tähän mennessä?

– En voi olla tyytyväinen, koska se toukokuun lopussa tapahtunut loukkaantuminen on tehnyt kaudestani rikkonaisen. Loukkaantumisen jälkeen vie aina oman aikansa päästä taas pelituntumaan kunnolla kiinni. Nyt pitääkin saada itsensä taas huippuvireeseen, niin jää edes loppukaudesta hyvä maku.

Miltä loppukausi näyttää IFK:n osalta?

– Ei tässä auta muu kuin lähteä peli kerrallaan voittamaan jokaista matsia. Sitten katsotaan, missä ollaan. Sen pidemmälle ei kannata ajatella.

Oletko ehtinyt miettiä omaa tulevaisuuttasi jalkapallon parissa?

– Ei ole tullut ajateltua asiaa, tärkeintä on nyt pitää IFK pinnalla. Pelataan kausi loppuun ja katsotaan sitten!

Ykkösen ottelu HIFK – AC Oulu torstaina 23. elokuuta kello 18:30 Brahen kentällä (Helsinginkatu 23).

Kuvat: Henrik Alfthan