Skip to main content
Otteluennakot

Otteluennakko: FC Viikingit – HIFK, 03.06. 2012

By 2.6.201220 joulukuun, 2018No Comments

Vuonna 1965 perustettu vuosaarelaisseura on 2000-luvulla kohonnut jalkapallossa kansallisen huipputason tuntumaan. Alemmilla sarjatasoilla vietettyjen vuosikymmenien jälkeen FC Viikingit nousi Ykköseen kaudeksi 2002 ja on sen jälkeen vakiinnuttanut paikkansa maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Vuonna 2007 Viikingit käväisi jopa Veikkausliigassa, mutta ennakkoluulottomista otteista huolimatta visiitti jäi ranskalaiseksi. Idän punapaidat ovat kuitenkin vuodesta toiseen kamppailleet Ykkösen kärkisijoista ja samalla noususta liigaan.

Viime kauden jälkeen Viikingit on jonkin verran nuorentunut, mutta ryhmästä löytyy edelleen paljon kokemusta Ykkösestä. Hyökkääjä Ville Salmikivi oli viime vuonna Ykkösen maalikuningas ja hyvää taustatukea antanut keskikentän Joni Korhonen jatkaa Viikingeissä hänkin. Tärkeä lenkki on myös joukkueen kapteeni, puolustaja Jukka Hirvonen. Valmentajana jatkaa seuraa pitkään pelaajana edustanut Ilkka Jäntti.

Lisätietoa FC Viikingeistä löytyy seuran nettisivuilta osoitteessa http://fcviikingit.fi/edustus/

IFK:n näkymät

Tähtirintojen alkukautta on leimannut varsin suuri päästettyjen maalien määrä. Niinpä olikin positiivista että joukkue keskiviikkona onnistui pitämään vastustajansa nollilla – ensimmäistä kertaa tällä kaudella. PK-35 Vantaan kovuus oli toki etukäteen tiedossa, onhan kyseessä yksi sarjan kärkijoukkueista. Niinpä IFK lähti otteluun tavallista puolustusvoittoisemmalla taktiikalla ja tämän seurauksena joukkueen pallollinen peli jäi hieman ohueksi esimerkiksi
edeltävään RoPS-peliin verrattuna. Tasapeli oli kuitenkin IFK:n kannalta tyydyttävä tulos, varsinkin kun oma maali säilyi puhtaana.

Timo Priha suuntaa eteenpäin. (Kuva: Henrik Alfthan)

Sunnuntaina IFK:lla on toistamiseen tiukka paikallisottelu edessään. FC Viikingit tunnetaan kovana kotijoukkueena ja vaikka vuosaarelaisten otteet ovat alkukaudesta olleet hieman epätasaisia, ei helppoja pisteitä ole Heteniityn kentältä luvassa yhdellekään vierailijalle. Molemmilla joukkueilla on raskas pelirupeama takanaan ja sunnuntaina onkin tiedossa viimeinen rutistus ennen kahden viikon mittaista ottelutaukoa. Luonnonnurmi ja viikonlopulle ennustettu sadesää tuovat soppaan oman mausteensa.

 IFK:n terveystilanteessa ei ole tapahtunut mitään suurempia muutoksia. Sivussa ovat edelleen puolustaja Riku Pyhälä, keskikentän Miikka Suikki sekä hyökkääjä Jonas Britschgi. Keskikentältä löytyy pari epävarmaa tapausta eli Valte Vuorela sekä keskiviikkona loukkaantunut Mikko Halme. Maalivahti Atte Ranta on vielä sunnuntaina pelikiellossa. Uusi hyökkääjä Zakaria Kibona teki ensiesiintymisensä punaisessa tähtipaidassa ottelussa PK-35 Vantaata vastaan.

 Laivalla Vuosaareen!

 FC Viikingit isännöi sunnuntai-illan ottelua normaaliin tapaan Vuosaaren urheilukentällä, joka myös tunnetaan Heteniityn kenttänä. Kyseinen areena sijaitsee noin kilometrin päässä Vuosaaren metroasemasta. Tarjolla on kuitenkin myös merellinen kuljetus; IFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit järjestää nimittäin laivamatkan sunnuntain otteluun! Vielä ehtii ilmoittautua mukaan sillä suuresta kysynnästä huolimatta vapaita paikkoja on edelleen jäljellä. Kaikki tarvittava matkaan liittyvä tieto löytyy Stadin Kingien nettisivuilta osoitteessa http://www.stadinkingit.com/uutinen_0241.htm.

Ykkösen ottelu FC Viikingit – HIFK sunnuntaina 3. kesäkuuta kello 18:30. Pelipaikka: Vuosaaren urheilukenttä (Heteniityntie 2).