Skip to main content

Viime kaudella peräti kahdeksan HIFK-pelaajaa suoritti ensiesiintymisensä Ykkösessä ja yksi heistä oli Matias Hänninen. Varusmiespalveluksen takia peliaikaa ei kuitenkaan ehtinyt tulla kovinkaan paljon. ”Masa” debytoi elokuun lopulla AC Oulua vastaan ja myöhemmin syksyllä hän pelasi vielä kahdessa muussa ottelussa. Tällä kaudella tahti onkin sitten ollut aivan toinen. Hänninen on tähän mennessä pelannut täydet minuutit ja noussut monipuolisuutensa ansiosta tähtirintojen
luottopelaajien joukkoon.

Torstai-iltana kohdataan AC Oulu. Millaiset ovat fiilikset?

– Luottavaisin mielin mennään edelleen! Tekemisen meininki joukkueessa on hyvä, vaikka takana on kaksi tappiota.

Millaista peliä odotat torstailta?

– Molemmat joukkueet hakevat ensimmäistä voittoaan keinolla millä hyvänsä, joten tiukkaa taistelua on varmasti luvassa.

HIFK on päästänyt kuusi maalia kahdessa pelissä. Mitä pitäisi tehdä että tämä lukema saataisiin lähemmäksi nollaa?

– Kolme maalia omiin per matsi on tällä tasolla ehdottomasti liikaa. Joka jätkän on pelattava paremmin puolustussuuntaan ja joukkueen täytyy olla tiiviimpi. Turha kikkailu pois, sen sijaan enemmän röyhkeyttä ja enemmän kroppaa peliin!

Pelasit Seinäjoella laitapakkina lähes koko ottelun. Miltä maistui?

– Se oli mukavaa vaihtelua. Edellisen kerran olin pelannut sillä paikalla pari vuotta sitten. Ihan hyvin meni kuitenkin eikä mitään isompia virheitä sattunut. Mikäli vain kutsu käy, olen valmis pelaamaan laitapakkina myös jatkossa.

Kuinka harjoituskautesi sujui?

– Viime kauden jälkeen oli selvää että haluan pelata, enkä istua penkillä. Niinpä harjoittelin talven mahdollisimman hyvin, noudatin tarkasti fysiikkavalmentajan ohjeita ja pyrin muutenkin viettämään urheilijan elämää. Se on nyt tuottanut tulosta. Voittoja on kuitenkin tultava, muuten ei missään nimessä voi olla tyytyväinen!

Armeija takana, elämä edessä. Pitääkö paikkansa?

– Toivottavasti! Elämä hymyilee ainakin siinä mielessä että armeijaan ei enää tarvitse mennä. Pääsykokeisiin (viime tiistaina) olisi kuitenkin pitänyt lukea enemmän…

Tämä on sinulle kolmas kausi HIFK:ssa. Miten olet kehittynyt pelaajana tänä aikana?

– Olen mielestäni mennyt jokaisella osa-alueella eteenpäin. Pelinäkemys toki paranee iän myötä, kun tietää vähän paremmin mitä kentällä tekee. Lisäksi olen pyrkinyt harjoittelemaan heikkouksiani, kuten vasuria ja pitkiä syöttöjä. Hyvä asia on myös että minulla on ollut HIFK:ssa kaksi päävalmentajaa, joilta on saanut erilaisia näkemyksiä. Erittäin hyvin täällä siis on mennyt ja koen kehittyneeni HIFK:ssa pelaajana todella paljon.

Millaiset ovat tulevaisuuden tavoitteesi jalkapalloilijana?

– En ole oikeastaan koskaan asettanut itselleni pitempiaikaisia tavoitteita, menen mieluummin vuoden kerrallaan ja nautin tästä hetkestä. HIFK on kuitenkin antanut minulle todella paljon ja haluan jatkaa tässä seurassa pitkään!

Haluaisitko itse sanoa tähän loppuun vielä jotakin?

– Kaikki katsomaan ottelua torstaina, silloin nähdään uusi raivokas HIFK. Verta pakkiin!

Ykkösen ottelu HIFK – AC Oulu torstaina 10. toukokuuta kello 18:00 Brahen kentällä (Helsinginkatu 23).

Kuvat: Henrik Alfthan