Skip to main content

Vankan kokemuksen Ykkösestä omaava Jukka Halme on kuulunut HIFK:ssa aina joukkueen luottopelaajiin. ”Jugi” on vuosien varrella edustanut HIFK:ta kolmella eri sarjatasolla ja jälki on aina ollut yhtä vakuuttavaa. Tällä kaudella Jukka Halme on lisäksi noussut punapaitojen kapteenistoon. Jugin tärkeydestä kertoo
paljon se että hän on pelannut täydet minuutit HIFK:n tämän kauden sarjaotteluissa. Joukkuetovereista samaan ovat yltäneet ainoastaan Anssi Tamminen ja Matias Hänninen.

Keskiviikkoiltana kohdataan PK-35 Vantaa. Millaiset ovat mietteet ottelun alla?

– Odotan peliä hyvällä fiiliksellä! Vaikka edellisen ottelun lopputulos oli mikä oli, pallollinen pelimme kulki hyvin ja matsista jäi siten positiivinen jälkimaku. Kunhan keskiviikkona saadaan turhat virheet karsittua pois niin uskon että haastamme PK-35:n kunnolla.

Millaista peliä odotat keskiviikolta?

– Paikallisottelu eli tiukkaa puolustamista luvassa. Kaksinkamppailuihin tarvitaan voimaa, sillä kovia vääntöjä varmasti nähdään.

Olet itse pelannut PK-35:n edustusjoukkueessa viiden kauden ajan. Tuoko tämä lisälatausta illan otteluun?

– Jonkin verran, totta kai. Onhan PK-35:ssakin pelaajia vaihtunut niistä ajoista kun itse siellä pelasin, mutta sen verran on tuttuja naamoja vastassa että kyllä se aina lisämausteensa tuo.

Takana on nyt kuusi ottelua Ykkösessä kaudella 2012. Miltä sarjan taso vaikuttaa verrattuna viime vuoteen?

– Kovemmalta vaikuttaa, ehdottomasti. Tämän vuoden Ykkönen on tasokkain ja vaativin sarja missä olen ollut mukana.

 

Olet pelannut HIFK:n kaikki ottelut alusta loppuun. Mitä mieltä olet omasta pelaamisestasi tähän mennessä?

– Hyvällä ja ehjällä treenikaudella on varmasti ollut osansa. Toivottavasti pysyn terveenä myös läpi sarjakauden. Tietenkin aina voisi pelata paremmin ja tehdä muutaman maalinkin, mutta henkilökohtaisesti olen kuitenkin ihan kohtuullisen tyytyväinen.

HIFK:n alkukauden kenties harmittavin tappio on kärsitty Jippoa vastaan. Mikä tekee Joensuusta niin vaikean paikan vierailijoille?

– JIPPO on kurinalainen ja taisteleva ryhmä. He tiedostavat missä ovat parhaimmillaan ja pelaavat sen mukaisesti. Kai se on se ”jyskyhurmos” mikä tekee Joensuusta niin vaikean paikan pelata.

Matkustamista kertyy tällä kaudella lähes 10.000 kilometriä. Aseta seuraavat matkustustavat paremmuusjärjestykseen: bussi, juna, lento, joku muu (mikä?).

– 1) Fillarilla Brakulle, 2) lento, 3) juna, 4) bussi.

Valioliiga päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen Manchester Cityn mestaruuteen. Onko tämä vaikuttanut puheväleihin veljesi Mikon (Manchester Unitedin kannattaja) kanssa?

– Hetken aikaa Mikko taisi vältellä minua, mutta on tainnut jo hyväksyä tosiasiat. Cityn paita komeilee tätä nykyä myös koppimme seinällä…

Tämän kauden tavoitteet; joukkueen osalta, ja omalta osaltasi?

– Tavoitteena on kehittää joukkueen pelaamista koko ajan ja olla ajoissa turvassa putoamistaisteluilta. Omalta osaltani tavoitteena on pelata tasaisen vahvasti ja parantaa tehoja viime kaudesta.

Haluaisitko itse sanoa tähän loppuun vielä jotakin?

– Pelit jatkuvat ja keskiviikkona päästään taas pitkästä aikaa kotikentälle. Nähdään Brakulla!

Ykkösen ottelu HIFK – PK-35 Vantaa keskiviikkona 30. toukokuuta kello 18:30 Brahen kentällä (Helsinginkatu 23).

Kuvat: Henrik Alfthan