Skip to main content

Punainen iltapäivä: 9-0

By 28.4.2012No Comments

Iltapäivän ensimmäinen ottelu, C15-sarjan kakkoslohkon derby HIFK – Atlantis alkoi klo 14:00 auringossa kylpevällä Bragulla. Joukkueet saapuivat kentälle tutun Annie’s songin saattelemana ja ottelun tuomari Timo Jussila vihelsi HIFK:n C-junioreiden kauden ensimmäisen kotiottelun alkaneeksi. Vastustaja oli kohdattu preseasonin aikana kahdesti ja molemmilla oli alla yksi voitto.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä, kunnes Valtteri Vuoristo pääsi lähietäisyydeltä varkain laukomaan punaiset johtoon. Avausmaali lisäsi tähtirintojen pelirohkeutta entisestään ja toisaalta vastustajan kapea vaihtomiehistö tarkoitti ottelun vääjämätöntä etenemistä HIFK:n hallinnassa. Maaliteossa onnistuivat lisäksi Elia Nissinen (2), Alan Titov ja Max Nyroos ja ottelu päättyi selviin lukemiin 6-0 (3-0) ja kannattajien juhliin. Kahden maalin Vuoristo palkittiin myös kotijoukkueen parhaana pelaajana. Palkinnon jakoi HIFK:n edustusjoukkueen valmentaja Teemu Kankkunen.

C-juniorit olivat tuskin ehtineet aloittaa loppulämmön ottamista kun Bragun näyttämön valtasi HIFK/2.

4.Div 2-lohkon klo 15:30 avausottelussa vastaan asettui niin ikään jalkapallokulttuurin eteenpäin viemiseen panostava Töölön Taisto, myös ehkä etukäteen arvioiden sarjan kovimpia kilpakumppaneita nousun suhteen. Molempien joukkueiden lähes satapäiset kannattajaryhmät vielä virittelivät laulujaan kun Aku Kaalikoski ryntäsi yksin läpi oikealta ja pääsi sijoittamaan maata pitkin HIFK:n 1-0 johtoon.

Nopean johtomaalin jälkeen peli passivoitui hetkeksi, mutta etenkin toisella puoliajalla tähtirintojen jatkuvasti vyöryvät hyökkäykset ja nopeat linjan taakse pelaamiset antoivat useita mahdollisuuksia kaunistella numeroita. Taiston maalivahti Mikko Saarnio pelasi erinomaisen ottelun pelastaen mm. kaksi läpiajoa, mutta ei lopulta voinut mitään kun vaihdosta sisään tullut Arlind Zhegrova ja Aku Kaalikoski toistamiseen pääsi laittamaan pallon maaliin. Ottelu päättyi lukemiin 3-0(1-0) ja hieno, aurinkoinen punainen HIFK-iltapäivä oli mukava päättää Georg Malmstenin Stadin kundi-rallatuksen tahtiin.