Skip to main content

HIFK/01 on tour, 3.3.-4.3.2012

By 5.3.2012No Comments

La, futsal: HIFK White – MasKi/La Roja 6-2

HIFK aloitti pelin hyvän valmistautumisen johdosta erittäin sähäkästi. Alusta asti näkyi pelaajiemme valmius pelata ja voittaa ottelu. Vastustajat keskittyivät nopeisiin iskuihin selustaamme. Ensimmäisellä jaksolla HIFK siirtyi muutaman hienon kuvion päätteeksi muutaman maalin etumatkalle, eikä sitä etumatkaa enää päästänyt käsistään. Ensimmäisellä jaksolla HIFK:n otteita vaivasi pieni hätäily tilan kasvaessa kentällä. Viimeistely oli kuitenkin tehokasta. Ongelmaksi myös muodostui olematon timanttimuodostelman tasapaino neljän pelaajan hyökätessä samanaikaisesti, yhdessä linjassa. Toiselle jaksolle asia korjattiin ja vastustajan vastahyökkäyksistä ei enää ollut harmia. Peliämme leimasi koko pelin ajan positiivisessa mielessä pelirohkeus sekä hyvä taistelu ja oman maalin suojelu taklauksin tai peitoin.

Plussat:

+pelaajat sisällä pelissä

+viimeistely

+oman maalin suojelu

Kehitettävät:

-kenttätasapaino

-taitotekijät (haltuunotot, pelaajien syöttövalikoimat, 1vs1-harhauttaminen jne jne)

Su, futsal: HIFK/Red – Kontu 4-7

Su, Puotilan miniturnaus:

HIFK/Red – Valtti/AC 3-1, HIFK/Red – FC Viikingit 1-1, rp-voitto

Puotilassa neljä joukkuetta pelasivat hyvissä olosuhteissa miniturnauksen. ”Välierässä” vastaan asettui Valtti/AC. Alussa joukkueemme siirtyi nopeasti 2-0-johtoon vastoin kenttätapahtumia. Pallonhallinta ei ollut riittävälllä tasolla ja reagointi pallon mukaan uupui. Toisaalta maaliskuun taktinen teema, toiminta ylivoimatilanteissa, oli ajoittain jopa hyvällä tasolla. Vastustajan kavennettua pelimme parani hieman ja saimme kuin saimmekin selvitettyä tiemme finaaliin.

Finaalissa vastaan asettui Viikingit. Henkisenä teemana oli hyvä keskittyminen ja sitä kautta hyvät yksittäiset suoritukset, josta tulisi eheä kokonaisuus. Halusimme myös parantaa maalinteon estämistä omalla neljänneksellä, olla päästämättä vastustajaa maalipaikkoihin helposti. Mainittakoon, että valmentajan teema oli olla ohjaamatta pelin aikana tai sitä ennen kertaakaan, antaa pelaajille eväät ja arvioida ryhmän itseohjautuvuutta. Alkulämmittelyssä ilman valmentajaa oli hyviä juttuja, pelaajat menivät hyvin sisään toimintaan. Peli muodostuikin varsinaiseksi jännitysnäytelmäksi. Tasoitettuamme pelin saimme lopussa hyvän vaiheen ansioista tukun maalipaikkoja. Tässä vaiheessa ottelu oli varsinaista hawaijipalloilua, ja jännitystä aiheuttivatkin vastustajan vaaralliset vastahyökkäykset. Pelissä mentiin kuin mentiinkin pilkuille. Sen ratkaisi meille oma kollektiivisuutemme, joukkuehenki, taitoero sekä maalivahtimme huikeat torjunnat.

Plussat:

+voitto

+kahden pelin aikana kehittyminen

+ylivoimatilanteiden ratkaisut

+tiimin itseohjautuvuus, mihin jalkapallojoukkueessa tarvitaan valmentajaa?

Kehitettävät:

-keskittyminen hetkeen/suoritukseen alusta alkaen, jo paikalle saapuessa

-kenttätasapaino

-taitotekijät (haltuunotot, syötön suunnat, laukaisut, harhautukset), kuinka monta askelharhautusta nähtiin? 0.

Seuraavan kerran HIFK/01 pelaa kotiottelun Saharalla sunnuntaina 11.3. klo 15.30. Silloin Saharalla HIFK/Whitea vastaan asettuu PPJ. Sisäänpääsy on ilmainen. Tervetuloa!