Skip to main content

HIFK kukisti Viikingit

By 15.2.2012No Comments

 

Ensimmäisellä puoliajalla peli oli varsin tasaista. IFK pyrki palloa pitämällä pitkiin hyökkäyksiin, mutta tässä ei onnistuttu parhaalla mahdollisella tavalla. Viikingit pelasi puolestaan varsin suoraviivaisesti ja nopeiden iskujen kautta syntyikin joitakin vaarallisia tilanteita. Vieraat olivat lähimpänä maalintekoa noin varttitunnin kohdalla, kun Daut Kuqi ampui lähietäisyydeltä niukasti yli. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt ja niinpä lyhyelle tauolle siirryttiin maalittomissa tasalukemissa.

 

Melko vaisun avausjakson jälkeen alkoi nopeasti tapahtua. Kärkeen siirretty Jukka Halme vei IFK:n johtoon tarkalla alanurkkalaukauksella, kun toista puoliaikaa oli pelattu vain muutama minuutti. Välittömästi tämän jälkeen sekä Daniel Antman että Kyle Luetkehans saivat loistotilaisuuden lisätä tähtirintojen johtoa, mutta sihti ei ollut aivan kohdallaan. Tilanteita riitti jatkossakin ja ottelun toisestakin maalista vastasi ”Jugi” Halme jakson loppupuolella. Lukemat 2-0 jäivät myös ottelun lopputulokseksi.

 

HIFK – FC Viikingit 2-0 (0-0)

 

1-0 Jukka Halme (50.)

2-0 Jukka Halme (69.)

 

IFK:n kokoonpano: Mika Johansson; Miikka Kärkkäinen, Anssi Tamminen, Riku Pyhälä, Timo Priha; Valte Vuorela (46. Jirijoonas Kanth), Mikko Halme (74. Santeri Hirvonen), Jukka Halme, Matias Hänninen (61. Mergim Kastrati); Sami Okkonen (46. Kyle Luetkehans), Daniel Antman (64. Fisnik Gerxhaliu).

Jukka Halme oli kentän näkyvin hahmo lauantaina. (Kuva: Henrik Alfthan)


Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

 

Ottelun molemmat maalit tehnyt Jukka Halme:

– Toinen puoliaika kärjessä oli mukavaa vaihtelua. Hyökkäyspäästä löytyi kummasti tilaa ja huolellisemmalla pelaamisella olisi maalejakin voinut tulla enemmän. Skarppasimme tauon jälkeen pallollisessa tekemisessä ja saimme punnerrettua ne tarvittavat maalit. Omalta osaltani kunto on koko ajan nousussa, joten hyvällä tiellä ollaan!

 

IFK:n päävalmentaja Juha Moilanen:

– Ensimmäisellä puoliskolla pallo vähän poltti jalassa. Teemana oli pelata pallo riiston jälkeen omille, mutta tässä ei oikein onnistuttu. Kärjessä taas haluttiin tehdä maaleja liian nopeasti. Huolellisuus ja pidemmät hyökkäykset toteutuivat paremmin toisella puoliajalla, minkä lisäksi Jukka Halme toi kärkeen kokemusta ja rauhallisuutta. Parantamisen varaa siis jäi, mutta tulos oli hyvä ja se tuo luonnollisesti aina lisää fiilistä omaan tekemiseen.

 

Suomen Cupin neljännen kierroksen arvonta siirtyi ensi maanantaille, joten IFK:n ohjelma on helmi-maaliskuun osalta toistaiseksi vielä hiukan auki. Joka tapauksessa tähtirinnat pelaavat vielä yhden harjoitusottelun ennen hiihtolomaa. Tämä tapahtuu perjantaina 17. helmikuuta, jolloin vieraaksi saapuu BK-46 Karjaalta. Ottelu pelataan Talin jalkapallohallissa ja pallo potkaistaan liikkeelle jo iltapäivällä kello 16:15.