Skip to main content

HIFK kohtaa JJK:n lauantaina

By 26.1.2012No Comments

JJK tähyilee Euroopan kentille

Vielä muutama vuosi sitten Jyväskylä oli väkimäärältään suurin suomalaiskaupunki, jolla ei koskaan ollut ollut omaa jalkapalloseuraa pääsarjatasolla. Tämä tilanne muuttui kaudella 2009, jolloin JJK nähtiin ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa. Kaksi ensimmäistä kautta päättyivät putoamiskarsintoihin, joissa keskisuomalaiset onnistuivat säilyttämään sarjapaikkansa. Viime vuonna tahti oli kuitenkin tyystin toisenlainen; JJK kuittasi itselleen SM-pronssimitalit ja samalla paikan Eurooppa-liigan karsintoihin kesällä 2012.

Nousua mitalisijoille tuki vahvasti JJK:n tehokkuus, sillä joukkue urakoi kauden aikana peräti 60 maalia. Näistä tasan puolet viimeisteli kaksikko Tamàs GruborovicsBabatunde Wusu. Muita tärkeitä lenkkejä ryhmässä ovat mm. keskikentän Mikko Manninen ja Jani Virtanen. Joukkueen valmentajana jatkaa pitkän pelaajauran tehnyt Kari Martonen, jolle alkava kausi on kolmas JJK:n luotsina. Lisätietoa JJK:sta löytyy seuran nettisivuilta osoitteessa http://www.fcjjk.com

IFK:n näkymät

Tammikuu on sujunut tähtirinnoilta työn merkeissä uuden päävalmentajan Juha Moilasen alaisuudessa. Takana on kaksi tulosten valossa hyvin mennyttä harjoitusottelua, mutta selvää on että lauantaina vastustaja on huomattavasti aikaisempia kovempi. Toisaalta IFK on kenties myös päässyt hiukan liian helpolla edellisissä otteluissaan, joten lauantaina on kaikin puolin sopiva hetki kohdata JJK:n kaltainen rutinoitunut liigajoukkue.

Kauniaisten tekonurmi on tullut tutuksi, lauantaina pelataan jälleen sisätiloissa.

 

– Olen erittäin tyytyväinen siihen miten tammikuu on joukkueelta sujunut, toteaa IFK:n päävalmentaja Juha Moilanen. – Koko ajan on ollut yli kaksikymmentä pelaajaa treeneissä. Peruspelistä on toki lähdetty liikkeelle mutta kaikki tekeminen on ollut todella hyvää ja nousujohteisen näköistä. Odotan että tämä trendi jatkuu myös lauantaina ja pystymme parhaaseen esitykseemme JJK:ta vastaan. Samalla tarjoamme yleisölle hyvää jalkapalloviihdettä, sanoo Moilanen.

Viikonlopun ohjelmassa on kaksi harjoitusottelua, sillä IFK pelaa vielä sunnuntaina Laajasalon Palloseuraa vastaan. Tähtirintojen rinkiin kuuluu tällä hetkellä noin 25 pelaajaa ja tarkoituksena on että heistä mahdollisimman moni pääsee pelaamaan täydet 90 minuuttia. JJK:ta vastaan IFK lähtee kuitenkin liikkeelle kokeneemmalla ryhmällä. Sopimuspelaajista puolustaja Markus Tanner ja keskikentän Miikka Suikki ovat loukkaantumisten takia sivussa viikonlopun otteluista.

Tervetuloa Taliin!

Tuttuun tapaan HIFK:n talvisena kotikenttänä toimii Talin jalkapallohalli. Ottelutapahtumaan kuuluvat lauantaina tavalliseen tyyliin lipunmyynti, käsiohjelma, kuulutus, tulostaulu yms. Avoinna on myös Talin jalkapallohallin kahvila. Ottelun pääsymaksu on 5 €, alle kouluikäisillä lapsilla ja HIFK:n omilla junioreilla seuran tekstiileissä vapaa pääsy. HIFK:n kausikortilla ja sarjakortilla niinikään vapaa pääsy. Molempia myydään ovella ja myynnissä on myös rajoitettu määrä fanitavaraa. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan lauantai-iltapäivän mielenkiintoista jalkapallo-ottelua!

Harjoitusottelu HIFK – JJK lauantaina 28. tammikuuta kello 12:30. Pelipaikka: Talin jalkapallohalli (Purotie 8).