Skip to main content

Lauantaina Tampereelle

By 19.1.2012No Comments

Ilves tavoittelee nousua

Kahtena viime kautena perinteikäs Ilves on kamppaillut tiukasti noususta Ykköseen. Molemmilla kerroilla tie on kuitenkin katkennut nousukarsinnoissa. Viime syksynä Ilveksen päävalmentajana vaihtui: Valeri Popovitshin paikan peri Mika Malinen, joka oli tamperelaisjoukkueen maalivahti 1980-luvun menestysvuosina. Tavoitteet ovat kuitenkin ennallaan eli nousu Ykköseen on edelleen Ilveksen tähtäimessä.

Valmistautuminen seuraavaan kauteen on alkanut hyvissä ajoin, sillä Ilves harjoitteli tiiviisti lähes koko marras- ja joulukuun ajan. Joukkue on pelannut tähän mennessä kolme harjoitusottelua hyvin tuloksin. Ilves sai äskettäin kovan luokan vahvistuksen, kun uransa aikana 49 A-maaottelua pelannut puolustaja Toni Kallio liittyi joukkueeseen. Tamperelaisten pelaajamateriaali on toki muutenkin tasokas Kakkosen oloihin, sen takaavat Henri Scheweleff ja kumppanit.

IFK keskittyy perusasioihin

Tähtirinnat pelasivat viime sunnuntaina ensimmäisen ottelunsa uuden päävalmentajan Juha Moilasen alaisuudessa. Kauniaisten tekonurmella mukavassa pakkassäässä kohdattu FC Espoo ei täysin vastannut ennakko-odotuksia, mutta IFK pääsi joka tapauksessa toteuttamaan ja sisäistämään omaa peliajatustaan. Perusasioihin keskittymisellä myös jatketaan tammikuun loppuun saakka eli seuraavan parin viikon ajan.

Punapaitojen valmennusryhmä sai viikon alussa viimeisenkin palasensa, kun Jari Hyttinen aloitti fysiikkavalmentajan tehtävissä. Myös muutama uusi testipelaaja on liittynyt ryhmään ja tarkoituksena on että heitä nähdään Tampereella kentän puolella. IFK:n sopimuspelaajista lepovuorossa ovat lauantaina puolustaja Anssi Tamminen ja keskikentän Jukka Halme. Lisäksi puolustaja Markus Tanner kuntouttaa edelleen polveaan.

Harjoitusottelu Ilves – HIFK lauantaina 21. tammikuuta kello 16:15. Pelipaikka: Pirkkahalli, Tampere (Ilmailunkatu 20).