Skip to main content

Jari Hyttinen fysiikkavalmentajaksi

By 17.1.2012No Comments

Urheilua seuraavalle yleisölle Jari Hyttinen, 35, on tuttu nimi ennen kaikkea jääpallon puolelta. Ansioluetteloon mahtuvat mm. kahdet MM-kilpailut sekä viime keväänä HIFK:n paidassa saavutettu Suomen mestaruus. Valmentajan ominaisuudessa Hyttinen on kuitenkin työskennellyt enemmän jalkapallon parissa. Hän on suorittanut UEFA:n A-lisenssin ja toiminut valmennustehtävissä FC Hongassa ja HJK:ssa. Tällä kaudella Hyttinen kuuluu lisäksi HIFK Bandyn valmennusryhmään.

– Jalkapallossa ja jääpallossa on tunnetusti paljon samaa, ja tämä asia on varmaankin ollut ajamassa minua jalkapallovalmennuksen pariin. Periaatteessa voisin olla jopa päävalmentaja jo nyt, mutta niin kauan kun oma pelaajaura jääpallon puolella jatkuu, toimin mieluummin fysiikka- tai kakkosvalmentajana. Tällä järjestelyllä ajan saa vielä riittämään, Jari Hyttinen toteaa.

Jari Hyttisen pelaajaura pähkinänkuoressa: A-maajoukkueessa 30 ottelua, MM-kilpailut 2003 ja 2010 (pronssia). Ruotsissa seitsemän kautta (Villa Lidköping, Tranås, Falu BS, Örebro). Bandyliigassa noin 260 ottelua (Akilles, Botnia, HIFK). Suomen mestari 2011 (HIFK).

HIFK:n valmennusryhmä 2012

Päävalmentaja: Juha Moilanen
Valmentaja: Teemu Kankkunen
Maalivahtivalmentaja: Petri Pyhältö
Fysiikkavalmentaja: Jari Hyttinen