Skip to main content

Kauden viimeisessä ottelussa riitti ainakin vauhtia – välillä liikaakin, sillä avustavien erotuomarien liput olivat vähän väliä pystyssä paitsion merkiksi. Vierasjoukkue PK-35 Vantaa oli avausjaksolla pari kertaa lähellä maalintekoa. Kalle Kärki ampui ylähirteen ja myöhemmin Esa Terävä puski lähietäisyydeltä, mutta IFK-veskari Walter Viitala torjui hienosti. Sen sijaan verkko heilui toisessa päässä, kun Mergim Kastrati taiteili tähtirinnat johtoon. Tauolle siirryttiin siis lukemissa 1-0.

Pelin tempo säilyi hyvänä myös toisella puoliajalla, mutta enempää maaleja ei enää nähty vaikka tilanteita syntyi varsinkin loppua kohden. Valkopaitojen Kim Raimi pääsi puskemaan kaksi kertaa vaarallisesti lähietäisyydeltä, mutta pallon edessä seisoi aina sama mies – IFK:n maalivahti Walter Viitala, joka ansaitusti palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Kun lisäksi tähtirintojen omat hyökkäykset tyrehtyivät lievään huolimattomuuteen, jäivät lukemat 1-0 myös ottelun lopputulokseksi.

HIFK – PK-35 Vantaa 1-0 (1-0)

1-0 Mergim Kastrati (32.)

IFK:n kokoonpano: Walter Viitala; Mikko Lönnström, Riku Pyhälä, Eetu Koponen (v), Miikka Kärkkäinen; Niko Haiko (68. Jukka Halme), Kari Kuikka (69. Jirijoonas Kanth), Mikko Halme, Mergim Kastrati; Sami Okkonen, Fisnik Gerxhaliu (83. Petri Heinänen).

Walter Viitala torjuu, Mikko Lönnström varmistaa. (Kuva: Henrik Alfthan)

 

Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

IFK:n mainio maalivahti Walter Viitala:
– Tänään oli tosi hyvä päivä, kaikki onnistui! Tästä on myös hyvä jatkaa, sillä nuorten maajoukkueessa kausi jatkuu vielä muutaman viikon ajan. En ajatellut että nyt pelataan sarjan viimeinen peli, pikemminkin työnsin asian pois mielestäni. Lähdin rennolla asenteella kentälle ja tässä on tulos!

Viimeistä kertaa IFK:ta luotsannut päävalmentaja Jani Honkavaara:
– Jätkät olivat liikkeellä hyvällä jalalla ja hyvällä asenteella, kuten ovat koko kauden muutenkin olleet. Meiltä kokonaisuudessaan hyvä peli vaikka lopussa menikin turhan tiukaksi. Onneksi ”Wade” (Viitala) pelasi hyvin ja piti meitä pystyssä. Kiva päättää kausi tällä tavalla. Toisaalta fiilis on haikea, mutta olen ylpeä tästä jengistä – siitä miten esiinnyimme tänään, ja tästä kaudesta kokonaisuutena.

Näihin tunnelmiin päättyi siis jalkapallokausi 2011. IFK sijoittui yhdeksänneksi ja jatkaa näin ollen Ykkösessä myös ensi kaudella. Sarjan voittaja FC Lahti sen sijaan nousee Veikkausliigaan. Seuraaville sijoille ylsivät oululaiset OPS ja AC Oulu, ja neljänneksi sijoittui PK-35 Vantaa. Ensi kaudella Ykkönen pelataan 10 joukkueen voimin kolminkertaisena sarjana. Urheilullisin perustein joukkueet ovat selvillä ensi lauantaina, kun viimeinenkin karsintaottelu on pelattu.