Skip to main content

Jirijoonas Kanth – jälleen Ykkösessä

By 22.10.2011No Comments

Huhtikuussa 2009 HIFK:hon liittynyt Jirijoonas Kanth ei varsinaisesti ole profiloitunut maalintekijäksi, mutta kiistattomia hyökkäyspään avuja hänellä silti on. Kun tähtirinnat viime syksynä ottivat nousukarsinnoissa kaksi voittoa, ratkaisevat maalit syntyivät Petri Heinäsen ja Markus Tannerin puskuista. Ja keskityksen molempiin antoi Jirijoonas Kanth. Oman maalitilinsä punapaidassa ”Innu” avasi vihdoin tänä vuonna, kun komea laukaus upposi juhannuksen alla KPV:n verkkoon.

Lauantaina kohdataan sarjan päätöskierroksella PK-35 Vantaa. Millaiset ovat mietteet ottelun alla?

– Odotan peliä innolla ja voittoa lähdetään hakemaan! Lauantain jälkeen joutuu taas odottamaan seuraavaa tosipeliä kuukausikaupalla, joten tapahtumasta täytyy nauttia. Olisi muutenkin kiva lopettaa kausi voittoon – etenkin nyt, kun tulokset ovat olleet hieman laihoja viimeisen parin kuukauden ajan.

HIFK on pelannut viimeiset kolme ottelua tekemättä yhtään maalia. Kuinka hanat saadaan taas auki ensi lauantaina?

– Enemmän ajatusta viimeisissä syötöissä, enemmän tappajanvaistoa maalin edessä.

HIFK sijoittuu Ykkösessä tällä kaudella yhdeksänneksi. Oleko tyytyväinen tähän saavutukseen ja joukkueen tekemisiin noin yleisesti?

– Sijoitukseemme en ole tyytyväinen – meidän olisi pitänyt olla viiden parhaan joukossa. Viime kaudella käänsimme usein tasaisia pelejä loppuhetkillä voitoksemme, mutta tänä vuonna on käynyt päinvastoin. Lisäksi kesällä oli aika paha tappioputki ja loppukaudesta on tasapelien myötä menetetty turhaan pisteitä. Muuten olen kyllä ollut joukkueeseen tyytyväinen. Harjoittelu on ollut tasokasta ja kopissa on vallinnut hyvä henki.


Mikä on omalta osaltasi ollut tämän kauden kohokohta?

– Henkilökohtaisesti tuntui hyvältä, kun kesäkuun KPV-ottelussa pääsin pitkästä aikaa tekemään maalin! Lisäksi on mainittava sarjan avausottelu Viikinkejä vastaan. Meillä oli hyvä draivi päällä ja otimme tärkeän voiton.

Miltä tuntui saada edellisessä kotiottelussa ELMO-palkinto eräältä toiselta HIFK:ssa numerolla 20 pelanneelta henkilöltä?

– Tosi hyvältä! Pelasin siinä ottelussa tosin vain varttitunnin verran joten peliesitys tuskin ratkaisi. Sen sijaan Matti Hagman kehui kovasti pelinumeroani…

Päävalmentaja Jani Honkavaara ilmoitti hiljattain jättävänsä tehtävänsä. Kuinka iso yllätys tämä sinulle ja joukkueelle oli?

– Kyllähän se aika iso yllätys itselleni oli, mutta tällaista jalkapallo on. Jengi oli muutenkin vähän ihmeissään, mutta ymmärrämme Honsua ja hän meitä. Honsun valmennuksessa oli mukava pelata ja ihan hyvinhän nämä kaksi kautta muutenkin ovat sujuneet.


Olet ennen tätä kautta pelannut urallasi yhden Ykkösen ottelun. Tämä tapahtui Klubi 04:n paidassa kaudella 2006. Mitä muistat kyseisestä ottelusta?

– Ottelu pelattiin kauden lopulla Finnair Stadiumilla, taisi olla Rakuunoita vastaan. Oli synkkä ja myrskyinen ilta. Pääsin kentälle parikymmentä minuuttia ennen loppua. Yhden hyvän syötön pääsin antamaan, mutta ei siitä oikein muuta käteen jäänyt. Tällä kaudella on onneksi mennyt vähän paremmin…

Sinulla on HIFK:n kanssa optio ensi kaudesta. Oletko vielä ehtinyt miettiä jatkoa?

– En ole vielä sen tarkemmin ajatellut asiaa. Mutta ellei nyt mitään ihan katastrofaalista satu, niin mielelläni jatkan IFK:ssa!

Kuvat: Henrik Alfthan, Aino Kolehmainen