Skip to main content

Kellan Wilson – taas kehissä

By 27.9.2011No Comments

Kesällä 2010 HIFK:n vahvuuteen liittynyt Kellan Wilson oli yksi joukkueen avainpelaajista, kun punapaidat viime syksynä nousivat Ykköseen. Tällä kaudella amerikkalainen on yleensä jakanut maalivahdin tehtävät Walter Viitalan kanssa. Yhdysvaltoihin suuntautunut häämatka piti Wilsonin kesällä poissa riveistä reilun kuukauden ajan; tuore vaimo on suomalainen koripalloilija Maija Lähde. HIFK:n neljästä viimeisestä ottelusta Wilson on kuitenkin pelannut kolmessa, mm. FC Lahtea vastaan viime sunnuntaina.

Miltä tuntui pelata sarjan kärkijoukkuetta vastaan täyden katsomon edessä?

– Hauskaa oli, vaikka lopputulos ei todellakaan ollut se mitä haimme. Mutta kannattajamme olivat jälleen kerran runsaslukuisina paikalla ja tukivat meitä hienosti. Tunnelma oli loistava!

Millainen sarja Ykkönen mielestäsi on?

– Sarjassa on pari selvästi muita parempaa joukkuetta, ja toisaalta häntäpäässä on pari heikompaa joukkuetta. Mielestäni HIFK on parempi kuin mitä sarjataulukon yhdeksäs sija osoittaa. Mutta yleisesti ottaen Ykkösen taso on hyvä.


Olet pelannut myös Oberliga Nordissa, joka on Saksan neljänneksi ylin sarjataso. Miten vertaisit Oberliga Nordia ja Ykköstä?

– Mielestäni ne ovat melko samantasoisia sarjoja. Molemmissa on paljon lahjakkaita pelaajia.

Millaiset suunnitelmat sinulla on ensi kauden suhteen?

– Olen miettinyt asioita jonkin verran, mutta mitään päätöksiä asian suhteen ei vielä ole tehty.

Kuvat: Henrik Alfthan, Aino Kolehmainen

Ykkösen ottelu HIFK – FC Lahti on nähtävissä YLE Areenalla.