Skip to main content

Pisteet lähtivät Lahteen

By 26.9.2011No Comments

Ottelun alku sujui IFK:lta hyvin ja punapaitojen aktiivinen ote tuotti FC Lahdelle ajoittain ongelmia. Varsinaiset maalintekopaikat olivat kuitenkin melko vähissä puolin ja toisin. Yksi täysosuma silti nähtiin ja siitä vastasi vierasjoukkue jakson puolivälissä. Aivan rangaistusalueen rajalta tuomittu vapaapotku tuotti tulosta, kun Kalle Eerola laukoi pallon tarkasti vasempaan alanurkkaan. IFK:n puolelta lähinnä onnistumista oli Miikka Suikki, jonka kaukolaukaus meni niukasti maalin ohi. Tauolle siirryttiin siis lukemissa 0-1.

Toinen puoliaika jatkui samanlaisissa merkeissä. IFK pystyi satunnaisesti uhkailemaan lahtelaisten maalia mutta perille asti palloa ei saatu. Sen sijaan FC Lahti iski toistamiseen kun peliä oli käyty reilu tunti. Tällä kertaa asialla oli Mikko Hauhia, jonka hyvä laukaus upposi vastustamattomasti tähtirintojen verkkoon. Lisää osumia ei nähty joten lukemat 0-2 jäivät ottelun lopputulokseksi. Katsojia Brahen kentällä oli 1.346, joten yleisömäärä oli viikon paras jalkapallon sarjaotteluissa pääkaupunkiseudulla.

HIFK – FC Lahti 0-2 (0-1)

0-1 Kalle Eerola (22.)
0-2 Mikko Hauhia (62.)

IFK:n kokoonpano: Kellan Wilson; Mikko Lönnström (v), Anssi Tamminen (77. Petri Heinänen), Eetu Koponen, Miikka Kärkkäinen; Mergim Kastrati, Kari Kuikka, Mikko Halme (77. Jirijoonas Kanth), Miikka Suikki (v, 66. Fisnik Gerxhaliu, v); Sami Okkonen (v), Daniel Antman.

Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

Kapteeninnauhaa kantanut laitapakki Mikko Lönnström:
– FC Lahti oli juuri niin vahva vastustaja kuin odotimmekin. Liiganousuun tähtäävä joukkue, ja sen kyllä huomasi. Oma pelini oli sellaista perussuorittamista mutta parempaan pitäisi toki aina pystyä – etenkin tällaisessa ottelussa. Harmi kyllä varoitustilini tuli täyteen joten seuraava ottelu jää itseltäni väliin. Meillä on kuitenkin aikomuksena ottaa vielä pisteitä ja voittoja loppukauden aikana.

IFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara:
– Kuten etukäteen oletimme, peli oli kovaa keskialueen kamppailua eikä siinä kumpikaan joukkue maalintekopaikoilla juhlinut. Harmittaa vähän että vastustaja siitä huolimatta pääsi johtoasemassa tauolle. Me aloitimme hyvin, mutta homma lässähti vähän 0-1 – maalin myötä. FC Lahti osaa kyllä pitää palloa ja oli tänään selkeästi parempi joukkue. Meidän olisi pitänyt käyttää harvat paikkamme tehokkaammin kuin mitä tänä iltana nähtiin.

Jalkapallokausi 2011 lähestyy jo loppuaan mutta vielä on matkaa jäljellä. IFK:lla on edessään kaksi vierasmatkaa, joten kotimaisemissaan tähtirintoja ei vähään aikaan nähdä. Joukkueen seuraava Ykkösen ottelu pelataan lauantaina 1. lokakuuta, jolloin vastaan asettuu FC Hämeenlinna. Punapaitojen seuraava kotiottelu on puolestaan vuorossa sarjan päätöskierroksella eli lauantaina lokakuun 22. päivänä. Tuolloin Brahen kentälle saapuu vieraaksi PK-35/Vantaa.