Skip to main content

Otteluennakko: HIFK – FC Lahti, 25.09. 2011

By 23.9.2011No Comments

FC Lahti

Maineikas jalkapallokaupunki koki kovia 1990-luvulla, kun vanhat suurseurat Reipas ja Kuusysi katosivat liigakartalta. Edustusjoukkuetoimintaa jatkamaan perustettiin FC Lahti, joka peri Kuusysin sarjapaikan Ykkösessä kauden 1996 jälkeen. Paluu Veikkausliigaan tapahtui varsin nopeasti ja FC Lahti ehtikin pelata 12 vuotta yhtäjaksoisesti pääsarjatasolla ennen viimesyksyistä putoamistaan. Tällä kaudella mustapaidat ovat pelanneet tasaisen varmasti ja Ykkösen kärkipaikka onkin ollut joukkueen hallussa lähes koko ajan.

Hyvä sarjasijoitus ei ole mikään ihme, sillä FC Lahden pelaajamateriaali on Ykkösen tasolle melkoisen vahva. Hyökkäyspuolelta löytyy useita kovia tekijöitä, kuten Rafael, Drilon Shala sekä Jonne Kemppinen. Joukkue onkin onnistunut maalinteossa varsin leveällä rintamalla. Mustapaitojen puolustuksessa kokeneita hahmoja ovat mm. Mikko Hauhia ja Sami Sanevuori. Joukkuetta valmentaa Tommi Kautonen, pitkän pelaajauran tehnyt ansioituneen jalkapallosuvun jäsen.

IFK:n näkymät

Syyskuun aikana tehdyt kaksi pitkää vierasmatkaa ovat tuoneet IFK:lle kaksi sarjapistettä. Viime lauantaina Kokkolassa nähty peliesitys oli kuitenkin punapaidoilta tämän kauden heikoimmasta päästä. Pehmeä ja hidas kenttä tuotti joukkueelle ongelmia, ja etenkin ensimmäistä puoliaikaa leimasivat hidastelu ja vastuunsiirtely. Tauon jälkeen tahti parani mutta tehottomuuden takia tähtirinnat saivat tyytyä tasapeliin. IFK tähyää sarjassa seitsemän parhaan joukkoon joten lisäpisteille on edelleen tarvetta.

Nähdäänkö Kellan Wilson sunnuntaina HIFK:n maalilla? (Kuva: Henrik Alfthan)

 

Sunnuntaina IFK:n on syytä olla tehokkaampi kuin Kokkolassa, sillä FC Lahti on jo sarjataulukon perusteella kovin mahdollinen vastustaja. Rutinoitunut lahtelaisjoukkue on vahvimmillaan pallollisessa pelissä, jolloin vastapuolelle jää helposti perässäjuoksijan rooli. Lisäksi mustapaidat ovat tällä kaudella pärjänneet erityisen hyvin sarjan kärkiryhmän ulkopuolisia joukkueita vastaan. Toisin kuin monet Brahen kentälle saapuneet vierasjoukkueet, FC Lahti ei tyydy vain puolustamaan ja odottamaan vastustajansa virheitä. Edessä onkin mitä todennäköisimmin vauhdikas ja fyysinen kamppailu.

Sadetta on viime aikoina riittänyt joten olosuhteet harjoituksissa eivät aina ole olleet parhaat mahdolliset. Lisäksi pitkä ja raskas kausi alkaa vähitellen näkyä myös joukkueen terveystilanteessa. Hyökkääjä Jonas Britschgi, puolustaja Timo Priha sekä Kokkolassa olkapäänsä loukannut keskikentän Samuli Markkanen ovat pelinsä tältä kaudelta todennäköisesti pelanneet. Sunnuntain ottelusta puuttuu myös keskikentän Jukka Halme. Epävarmoja tapauksia ovat erilaisista jalkavammoista kärsineet puolustajat Petri Heinänen ja Miikka Kärkkäinen sekä keskikentän Mikko Halme.

Paikalla wanhat tähdet – sekä YLE

Sunnuntaina Brahen kentän katsomosta voi bongata IFK:n vanhoja huippupelaajia menneiltä vuosikymmeniltä. Joukosta löytyy lukuisia Suomen mestareita kaudelta 1961 – kyseisen kauden tapahtumiin voit tutustua tarkemmin täällä. Aikoinaan IFK:n kovin kilpakumppani kansallisella huipputasolla oli Valkeakosken Haka, ja niinpä otteluun on kutsuttu myös Hakan veteraaneja. Vanhojen tähtipelaajien lisäksi paikalla on Yleisradio, joka lähettää ottelun suorana YLE Areenassa.

Tervetuloa Brahikselle!

Tällä kaudella IFK:n kotikenttänä toimii Brahen kenttä Kalliossa. Kesällä rakennettu Ginola-katsomo kaksinkertaistaa katsomotilat Brahiksella. Lisäksi ennusteet lupaavat ainakin toistaiseksi sunnuntaille tyyntä ja poutaista säätä, joten olosuhteet ovat kaikin puolin suotuisat. Brahiksen tunnelmallinen iltavalaistus kuuluu pakettiin. Ottelun pääsymaksu 12/10 €; lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset 5 €. Ovelta myytävistä lipuista peritään lisäksi palvelumaksu (3 €). Lipun voi hankkia myös etukäteen Lippupalvelun kautta. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan sunnuntai-illan mielenkiintoista jalkapallo-ottelua!

Ykkösen ottelu HIFK – FC Lahti sunnuntaina 25. syyskuuta kello 18:30 Brahen kentällä (Helsinginkatu 23).