Tasapeli Kokkolassa

By 17.9.2011No Comments

Syksyinen lauantaipäivä Kokkolassa oli aurinkoinen ja kirkas. Kentän nurmi ei kuitenkaan enää ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa, ja samaa saattoi sanoa myös molempien joukkueiden esityksestä. Peli oli avointa mutta ei erityisen korkealaatuista. KPV siirtyi johtoon puolen tunnin kohdalla, kun Kristof Rönnau jatkoi Walter Viitalan torjuman pallon maaliin. IFK:lle tuotti vaikeuksia saada sihti kohdalleen ja niinpä tauolle siirryttiin kotijoukkueen johtolukemissa 1-0.

Toinen puoliaika alkoi Walter Viitalan hyvällä torjunnalla. Tämän jälkeen pelattiin kohti yhtä maalia – KPV:n maalia – ja punapaidoista varsinkin Mergim Kastrati oli kotijoukkueelle lähes mahdoton pideltävä. Siitäkään huolimatta tulosta ei saatu aikaan. Paras esimerkki tästä nähtiin jakson puolivälissä, kun IFK:n Sami Okkonen hukkasi kaksi avopaikkaa minuutin sisällä. KPV:n maalivahti Aki Lyyski pelasi toki hyvin, mutta suurimman syyn tehottomuuteensa tähtirinnat löytävät katsomalla peiliin.

Ottelun viimeisen varttitunnin aikana ehti vielä tapahtua yhtä ja toista. Ensin KPV:n Toni Räisälä sai toisen varoituksensa, mikä tiesi ulosajoa. IFK:n tasoitus syntyi vapaapotkusta, kun Kari Kuikka ohjasi Jirijoonas Kanthin laukauksen maaliin. Punapaidat jatkoivat painostusta mutta ottelu päättyi kokonaisuutta varsin hyvin kuvaavalla tavalla. Kun lisäaikaa oli pelattu runsaat neljä minuuttia, Daniel Antman kaadettiin ja IFK sai rangaistuspotkun. Mikko Lönnström laukoi kuitenkin suoraan päin Aki Lyyskiä, ja numerot 1-1 jäivät ottelun lopputulokseksi.

KPV – HIFK 1-1 (1-0)

1-0 Kristof Rönnau (30.)
1-1 Kari Kuikka (77.)

IFK:n kokoonpano: Walter Viitala; Mikko Lönnström, Anssi Tamminen, Eetu Koponen, Markus Tanner; Samuli Markkanen (81. Niko Haiko), Jirijoonas Kanth, Kari Kuikka, Mergim Kastrati (87. Miikka Suikki); Fisnik Gerxhaliu (62. Daniel Antman), Sami Okkonen.

Ennen tätä päivää KPV oli hävinnyt seitsemän kotiottelua peräkkäin. Tasapeli oli vihreäpaidoille lopulta laiha lohtu, sillä joukkueen putoaminen Kakkoseen varmistui myös teoriassa. Kauden heikoimman ottelunsa pelannut IFK jatkaa puolestaan pistejahtia ensi viikon sunnuntaina. Vastus on likimain kovin mahdollinen, sillä syyskuun 25. päivänä Brahen kentälle saapuu kärkijoukkue FC Lahti. Ottelu alkaa kello 18:30.