Skip to main content

Otteluennakko: KPV – HIFK, 17.09. 2011

By 15.9.2011No Comments

 

KPV

Vuonna 1930 perustettu Kokkolan Pallo-Veikot kuului aikoinaan pääsarjan vakiokalustoon voittaen jopa Suomen mestaruuden kaudella 1969. Viimeisen parinkymmenen vuoden ajan KPV on kuitenkin tyytynyt pelaamaan etupäässä Ykkösessä ja välillä Kakkosessa. Syksyllä 2009 vihreäpaidat karsivat noususta Veikkausliigaan ja myös viime kausi sujui hyvin, mutta tänä vuonna on ollut vaikeampaa. KPV on tällä hetkellä Ykkösessä sijalla 11, ja matkaa putoamisviivan paremmalle puolelle on kymmenen pistettä.

Vaikea kausi on heijastunut myös joukkueen kokoonpanoon, ja liikennettä on ollut sekä sisään- että ulospäin. Kaikesta huolimatta KPV:lla on edelleen varteenotettavia pelaajia riveissään. Heitä ovat mm. puolustajat Niko Kalliokoski ja Olli-Pekka Itälä sekä hyökkääjä Kristof Rönnau. Muutokset ovat näkyneet myös kentän laidalla sillä KPV vaihtoi päävalmentajaa pari kuukautta sitten. Vetovastuussa on nyt Henri Myntti, joka on pelannut vuosikausia ulkomailla ja Veikkausliigassa.

IFK:n näkymät

Maajoukkuetauon takia IFK on pelannut syyskuun aikana vasta yhden ottelun. Viime lauantaina tähtirinnat vierailivat Joensuussa ja tuliaisina oli yksi sarjapiste. Ei mikään suuri yllätys ottaen huomioon että vastustajana toiminut JIPPO on pelannut jo kymmenen tasapeliä tällä kaudella! Punapaitojen leirissä oltiin tyytyväisiä tulokseen mutta ei peliesitykseen. Joukkue pystyy parempaan, vaikka muutama tärkeä pelaaja kokoonpanosta puuttuikin.

Toppari Eetu Koponen on saanut runsaasti peliaikaa syyskierroksella. (Kuva: Henrik Alfthan)

 

Tulevana lauantaina IFK kohtaa varsin erilaisen vastustajan kuin viime viikolla sillä KPV on etenkin kotonaan pelannut varsin maalirikkaita otteluita. Vihreäpaidoilla on jalkeilla varsin isokokoinen joukkue, joka on vaarallinen erikoistilanteissa. Hyökkäyksiin lähdetään nopeasti ja mielellään laitojen kautta. Vaikka KPV:llä on riveissään lukuisia Ykkösen tasolle suhteellisen kokeneita pelaajia, ovat myös seuran omat juniorit saaneet runsaasti peliaikaa.

Syksy on ollut sateinen ja tämä on väistämättä vaikuttanut jalkapallokenttien kuntoon. Niinpä IFK on harjoitellut tällä viikolla jälleen kotimaisemissaan Brahen kentän tekonurmella. Joukkuetta vaivannut flunssa-aalto alkaa olla takanapäin mutta muutama pelaaja on loukkaantumisen takia sivussa. Tähän osastoon kuuluvat keskikentän Jukka Halme sekä puolustajat Timo Priha ja Petri Heinänen. Hyökkääjä Jonas Britschgi kärsii polvivammasta ja hänen kautensa on mitä todennäköisimmin ohi.

Kingit Kokkolassa

IFK:n kannattajille järjestetään Stadin Kingien toimesta tänäkin vuonna bussikuljetus tähtirintojen jokaiseen pääkaupunkiseudun ulkopuolella pelattavaan sarjaotteluun. Viikonpäivällä tai matkan pituudella ei ole merkitystä joten tien päälle lähdetään taas lauantaina! Dösä on käytännössä loppuunmyyty mutta viime hetken peruutuspaikkoja voi vielä tiedustella. Kaikki tarvittava matkaan liittyvä tieto löytyy Stadin Kingien nettisivuilta osoitteessa http://www.stadinkingit.com/uutinen_0218.htm

Ykkösen ottelu KPV – HIFK lauantaina 17. syyskuuta kello 15:00. Pelipaikka: Kokkolan keskuskenttä.