Skip to main content

Otteluennakko: JIPPO – HIFK, 10.09. 2011

By 8.9.2011No Comments

 

JIPPO

Joensuuhun syntyi uusi jalkapalloseura kauden 2001 jälkeen, jolloin JiiPee ja Ratanat yhdistivät voimansa. Kakkosen itälohkosta aloittanut JIPPO nousi Ykköseen syksyllä 2005 eikä sen jälkeen ole paikastaan maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla luopunut. Tähän kauteen joensuulaiset saivat hiukan nihkeän alun mutta kesän koitettua tahti on parantunut selvästi. Tällä hetkellä JIPPO on sarjassa kahdeksantena, muutaman pisteen IFK:ta edellä.

Kokemuksen puutteeseen JIPPO ei kaadu, pelaahan seura jo kuudetta peräkkäistä kauttaan Ykkösessä. Tärkeitä pelaajia ovat mm. hyökkääjä Ariel Ngueukam, keskikentän Tarmo Koivuranta sekä maalivahti Mikko Ikonen. Hyvässä vireessä on viime aikoina ollut myös keskikentän Teemu Hallikainen. Joukkuetta valmentaa kokenut Jarmo Korhonen, jolle kuluva kausi on Jipon luotsina yhteensä jo viides.

IFK:n näkymät

Kahden viikon mittainen tauko on sujunut IFK:n osalta hiukan rikkonaisissa merkeissä sillä flunssa-aalto on pyyhkinyt koko joukkueen yli – valmentajia ja huoltajia säästämättä. Vähitellen miehistö alkaa kuitenkin toipua pelikuntoon. Elokuun voittoputken ansiosta tähtirintojen tilanne sarjassa parani huomattavasti, mutta kausi on edelleen pahasti kesken. IFK tavoittelee yhä sijoja 1-7 ja niinpä joukkue aikookin mennä täysillä eteenpäin niin kauan kuin pelejä riittää.

Miikka Suikki avasi maalitilinsä edellisessä ottelussa. (Kuva: Henrik Alfthan)

 

Lauantaina lienee syytäkin pitää nappi laudassa, sillä JIPPO on hankala vastustaja ja etenkin kotikentällään vaikeasti lyötävä joukkue. Ainoastaan kerran Joensuussa tällä kaudella hävinnyt ryhmä on muutenkin kovassa vireessä: viimeisestä 12 ottelustaan pohjoiskarjalaiset ovat hävinneet vain yhden. Tiiviisti puolustava ja harkitusti hyökkäävä JIPPO on vaarallinen myös erikoistilanteissa. Niinpä edessä on mitä todennäköisimmin fyysinen kamppailu, jossa kaksinkamppailut nousevat suureen rooliin.

Tällä viikolla IFK harjoittelee Talissa ottaakseen jälleen tuntumaa luonnonnurmeen. Terveystilanne on paranemaan päin mutta muutama puolustuspään pelaaja joutunee silti jättämään lauantain ottelun väliin. Tähän osastoon kuuluvat Riku Pyhälä ja Petri Heinänen sekä pitkään nivusvammasta kärsinyt Timo Priha. Keskikentän Mikko Halmeen pelikunto selviää vasta lähempänä ottelupäivää. Varmuudella poissa on keskikentän Jukka Halme, joka on pelikiellossa varoitustilin täyttymisen takia.

Kingit Joensuussa

IFK:n kannattajille järjestetään Stadin Kingien toimesta tänäkin vuonna bussikuljetus tähtirintojen jokaiseen pääkaupunkiseudun ulkopuolella pelattavaan sarjaotteluun. Viikonpäivällä tai matkan pituudella ei ole merkitystä joten tien päälle lähdetään taas lauantaina! Dösä on käytännössä loppuunmyyty mutta viime hetken peruutuspaikkoja voi vielä tiedustella. Kaikki tarvittava matkaan liittyvä tieto löytyy Stadin Kingien nettisivuilta osoitteessa http://www.stadinkingit.com/uutinen_0218.htm

Ykkösen ottelu JIPPO – HIFK lauantaina 10. syyskuuta kello 16:00. Pelipaikka: Joensuun keskuskenttä.