Skip to main content

Markus Tanner – mies ja jopo

By 6.9.2011No Comments

Pitkään on toki myös Markus Tanner ehtinyt edustaa HIFK:ta sillä menossa on jo viides peräkkäinen kausi tähtirintojen edustusjoukkueessa. Nykyisestä pelaajaryhmästä ainoastaan puolustajakollega Riku Pyhälä on ollut yhtä kauan mukana yhtäjaksoisesti. Menneiden vuosien aikana Tanner on ollut vahvasti mukana nostamassa punapaitoja Kolmosesta Ykköseen – tekihän juuri ”Mave” voittomaalin, kun HIFK viime syksynä kaatoi FC Santa Clausin nousun Ykköseen ratkaisseessa ottelussa. Sen jälkeen tähtirintojen kotikenttä on vaihtunut Bolliksesta Brahikseen, mutta Mave ja hänen luotettava polkupyöränsä ovat erottamattomasti kuvassa mukana!

Minkä ikäinen kulkuväline on kyseessä?

– Tämä on isoisäni vanha fillari. Tarkkaa ikää en tiedä, mutta itselläni tämä on ollut noin 15 vuotta. Ja varmaan kaikki mahdolliset osat on vaihdettu. Tänä kesänä runkokin piti hitsata, se kun oli mennyt poikki. Mutta taas fillari kulkee!

Kuinka usein käytät pyörää?

– Joka päivä. Silloin kun ei ole lunta maassa, tämä on se millä kuljetaan. Ja tien päälle on harvemmin jääty. Renkaat ovat silloin tällöin puhjenneet, muuten on mennyt hyvin. Huippunopeutta ei ole tullut kokeiltua; tällä fillarilla liikutaan rauhalliseen tahtiin.


Siirrytään taas jalkapalloon. Miltä on tuntunut pelata Ykkösessä?

– Onhan se hienolta tuntunut! Ykkönen on myös aika pitkälle vastannut omia odotuksiani. Sarja on ollut tiukka, ja sitä se on jatkossakin.

Miten olet sopeutunut uudelle sarjaportaalle?

– Mitään suurempia ongelmia ei ole ollut. Mielestäni olen pysynyt mukana ihan hyvin. Kausi on tosin ollut vähän rikkonainen; alussa oli pelikielto ja nyt on loukkaantuminen vaivannut pidemmän aikaa. Mutta pelikunnossa ollessani hommat ovat sujuneet aivan OK, ja pakollinen maalikin on jo tehty.

Milloin kyseinen loukkaantuminen tapahtui?

– Ensimmäisellä puoliajalla ottelussa Viikinkejä vastaan (21.7.). Kyseessä on olkapäävamma. Se vaivaa vieläkin, mutta parempaan päin ollaan menossa. Toivon mukaan olkapää on Joensuun peliin (JIPPO – HIFK, 10.9.) mennessä jo kunnossa.

Mitä pidät Stadin Kingien lanseeraamasta Markus Tanner – chantista?

– Kyllähän se pisti hymyilyttämään, kun sen ensimmäisen kerran kuulin! Ja on sitä saanut kuulla myös pukukopin puolella. Kundit sanoivat että biisi on niin tarttuva, että se jäi soimaan päähän!

Lopuksi: millaiset ovat tulevaisuudensuunnitelmasi jalkapallon osalta?

– Kyllähän tässä aina kausi kerrallaan mennään eteenpäin. Mutta siitä lähdetään että IFK jatkaa Ykkösessä, ja minä jatkan IFK:ssa!