Skip to main content

Dani ja Masa – kuukauden debytantit

By 31.8.2011No Comments

Elokuun ensimmäisenä päivänä HIFK kohtasi kotonaan FC KooTeePee:n, ja ottelun 73. minuutilla kentälle juoksi tähtirintojen 18-vuotias hyökkääjä Daniel Antman. Näin päättyi pitkä odotus, sillä ”Dani” oli sitkeän selkävamman takia joutunut olemaan puoli vuotta poissa pelikentiltä. Sopeutuminen Ykköseen tapahtui kuitenkin nopeasti, sillä Antman on debyyttinsä jälkeen ollut jokaisessa ottelussa IFK:n aloituskokoonpanossa. Ensimmäinen maalikin on jo ehtinyt syntyä: 1-1 – tasoitus PoPaa vastaan Porissa reilu viikko sitten.

Miltä pelaaminen Ykkösessä on tuntunut?

– Hyvin on homma lähtenyt käyntiin, loukkaantumisen ja pitkän kuntoutuksen jälkeen. Oli myös hyvä että saatiin se tappioputki käännettyä kolmen ottelun voitoksi. Nyt tosin harmittaa tämä viimeisin tappio. Mutta AC Oulu on tosi kova joukkue ja huomaa, että heidän olisi pitänyt pelata liigaa tänä vuonna.

Mikä on tämän hetken kuntosi?

– Ei todellakaan mikään paras mahdollinen. Paljon on työtä vielä edessä.

Daniel Antman tekee ensimmäisen maalinsa Ykkösessä. (Kuva: UrheiluSuomi.com)


Sinut ehdittiin jo valita Suomen U19-maajoukkueeseen Unkari-ottelun alla toukokuussa?

– Kyllä, tosin samalla listalla oli muitakin loukkaantuneita pelaajia. Toivotaan että kutsu käy uudestaan, kunhan saan tarpeeksi hyviä pelejä alle.

Elokuun viimeisenä lauantaina HIFK kohtasi kotonaan AC Oulun, ja ottelun 71. minuutilla kentälle juoksi tähtirintojen 20-vuotias keskikenttäpelaaja Matias Hänninen. Kuuden kuukauden mittainen varusmiespalvelus päättyi heinäkuun alussa, joten kaartinjääkäri Hänninen alkaa jälleen tottua siviilielämään. Kuluvan kauden aikana ”Masa” on ollut lainalla sekä FC Kontussa että Kiffenissä. Pelituntumaa on siis hankittu sekä Kolmosesta että Kakkosesta, ja viime lauantaina oli Ykkösen vuoro!

Miltä debyytti Ykkösessä tuntui?

– Jo oli aikakin, tätä oli kauan venattu! Ja vielä kun sai kotikatsomon edessä vetää niin mikäs sen parempaa. Ainoa mikä jäi puuttumaan oli voitto. Kivaa oli pelata mutta harmittaa että hävisimme.

Mikä on tämän hetken kuntosi?

– Täytyy myöntää että intin possumunkit taisivat maistua liiankin hyvin. Mutta nyt on pari viime kuukautta eletty taas urheilijan elämää ja tehty kovasti duunia. Kunto paranee koko ajan ja hyvin jaksoi nytkin painaa!

Elokuun jälkeen yhteensä kahdeksan HIFK-pelaajaa on tällä kaudella pelannut uransa ensimmäisen Ykkösen ottelun. Antmanin ja Hännisen lisäksi joukkoon kuuluvat puolustajat Eetu Koponen, Miikka Kärkkäinen ja Markus Tanner sekä maalivahdit Jens Forsman, Walter Viitala ja Kellan Wilson.

Ensimmäisen maalinsa Ykkösessä ovat tällä kaudella tehneet Daniel Antman, Jirijoonas Kanth, Mergim Kastrati, Miikka Kärkkäinen, Markus Tanner ja Miikka Suikki.