Pisteet matkasivat pohjoiseen

By 28.8.2011No Comments

Elokuun viimeinen lauantai oli aurinkoinen ja helteinen. Kotijoukkue IFK sai kuitenkin kylmää vettä niskaansa jo ottelun alkupuolella, ja vieläpä kahteen kertaan. Ensin asialla oli AC Oulun nopeajalkainen hyökkääjä Randy Edwini-Bonsu, jonka tarkka laukaus vei tummansiniset johtoon. Kauan ei tästä ehtinyt kulua, ennen kun IFK:n maalivahti Walter Viitala joutui jättämään kentän huonon voinnin takia. Tähtirintojen tolppien väliin asteli näin Kellan Wilson.

Kovaa tempoa pitänyt AC Oulu hyökkäsi hanakasti ja Wilson pääsi nopeasti työnteon makuun. Amerikkalaisveskari esitti muutaman näyttävän torjunnan, minkä lisäksi oululaisten Dritan Stafsula täräytti pallon kaksi kertaa IFK-maalin ylähirteen. Punapaidat hyökkäsivät puolestaan harvakseltaan mutta vaarallisesti. Tulosta syntyi aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, kun Miikka Suikki ohjasi Sami Okkosen kovan syötön lähietäisyydeltä maaliin. Tauolle siirryttiin näin lukemissa 1-1.

Valitettavasti myös toinen puoliaika alkoi IFK:n kannalta synkästi. Peliä oli ehditty käydä vain muutama minuutti, kun AC Oulu siirtyi jälleen johtoon – tällä kertaa kokeneen Mika Nurmelan toimesta. Nurmelalla oli jalkansa pelissä myös vierasjoukkueen kolmannessa maalissa, joka syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta. Viimeistelystä vastasi Janne Hietanen. IFK ei antanut periksi ja sai aikaan vielä muutaman vaarallisen kaukolaukauksen, mutta työnteko ei kantanut hedelmää. Niinpä lukemat 1-3 jäivät myös ottelun lopputulokseksi.

Miikka Kärkkäinen ja Jukka Halme sekä AC Oulun Dritan Stafsula. (Kuva: Henrik Alfthan)

HIFK – AC Oulu 1-3 (1-1)

0-1 Randy Edwini-Bonsu (11.)
1-1 Miikka Suikki (45.)
1-2 Mika Nurmela (51.)
1-3 Janne Hietanen (67.)

IFK:n kokoonpano: Walter Viitala (21. Kellan Wilson); Samuli Markkanen, Anssi Tamminen, Eetu Koponen, Miikka Kärkkäinen; Miikka Suikki (71. Matias Hänninen), Jirijoonas Kanth, Jukka Halme (v, 65. Jonas Britschgi), Mergim Kastrati; Sami Okkonen, Daniel Antman.