Skip to main content

Haastattelussa Fisnik Gerxhaliu

By 26.8.2011No Comments

Kuten nimestäkin voi päätellä, Fisnik Gerxhaliu on lähtöisin Kosovosta. Perhe muutti Suomeen kun ”Fisu” oli kuusivuotias ja samoihin aikoihin alkoi myös jalkapallon pelaaminen. Tämä tapahtui Ilveksessä, sillä Gerxhaliun perhe asui ensin Tampereella. Parin kuukauden jälkeen osoitteeksi kuitenkin muuttui Helsinki ja Fisun seuraksi tuli FC Viikingit, jossa suurin osa juniorivuosista kului. C-juniorina Gerxhaliu siirtyi HJK:hon ja eteni lopulta Klubi 04:n ryhmään, jossa pelasi Ykköstä viime kaudella. Seuran vaihto tuli kuitenkin talvella ajankohtaiseksi ja Fisu päätyi parin mutkan kautta HIFK:n riveihin tämän vuoden maaliskuussa.

Lauantaina kohdataan AC Oulu. Millaiset ovat mietteet ottelun alla?

– Vastassa on kova joukkue. AC Oulu on pelannut Veikkausliigassa, ja siellähän heidän oli tarkoitus tälläkin kaudella pelata. Meillä on kuitenkin nyt hyvä putki menossa ja itseluottamuksemme on kohdallaan. Kun lähdemme pelaamaan omaa peliämme emmekä tee virheitä, niin hyvä tulee!

Takana on kolme huipputärkeää ottelua, joista on otettu kolme voittoa. Mikä on tehnyt HIFK:sta henkisesti näin vahvan?

– Ennen voittoja meillä oli kuuden ottelun tappioputki, joka tuntui todella raskaalta. Oli vain pakko ottaa kaikki voimat käyttöön siinä ottelussa, joka lopulta katkaisi tappioputken (PS Kemi Kings – HIFK). Kemissä otetun voiton myötä itseluottamus parani huomattavasti ja sen jälkeen kaikki on ollut helpompaa.

Pelasit Ykkösessä myös viime kaudella, silloin tosin Klubi 04:n paidassa. Kuinka vertailisit viime kauden Klubi 04:ää ja tämän kauden HIFK:ta?

– Viime kausi 04:ssä alkoi hyvin, mutta muutaman kierroksen jälkeen alkoi näkyä miehet vastaan pojat – asetelma. Joukkue oli yksinkertaisesti liian nuori Ykköseen. IFK:ssa ryhmä on tietysti kokeneempi, mutta meillä on muutenkin hyvä jengi sekä loistavat fanit! Lisäksi Jani Honkavaara on todella pätevä valmentaja.


Pelaat HIFK:ssa nyt ensimmäistä kautta. Miten olet viihtynyt seurassa?

– Todella hyvin! Minut on otettu hyvin vastaan sekä joukkueen että fanien puolesta, ja myös harjoitusolosuhteet ovat kunnossa. Ainoa ongelma on ollut peliajan vähyys.

Olet pelannut melkein kaikissa otteluissa tällä kaudella, tosin yleensä vaihtomiehen ominaisuudessa. Oletko tyytyväinen siihen rooliin, mikä sinulla joukkueessa on tähän mennessä ollut?

– Rehellisesti sanoen: en ole. Haluan pelata avauksessa, tehdä maaleja ja auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. Tähän mennessä kausi ei siis ole mennyt odotusteni mukaisesti. Otteluita on kuitenkin vielä jäljellä…

Mitkä ovat loppukauden tavoitteet – omalta ja joukkueen osalta?

– Joukkueen tavoitteena on saavuttaa sijat 1-7, kuten jo ennen kauden alkua sovittiin. Itse pyrin pelaamaan mahdollisimman hyvän kauden, auttamaan joukkuetta ja samalla itseäni eteenpäin jalkapalloilijan uralla.

Pelasit viime syksynä Suomen U19-joukkueessa, mm. Ruotsia ja Venäjää vastaan. Mitä on jäänyt mieleen otteluista nuorten maajoukkueessa?

– Ruotsi oli hyvä joukkue – meitä parempi – mutta Venäjä oli vielä paljon kovempi! Hyvä kokemus se kuitenkin oli. Pääsi näkemään läheltä, missä huipputasolla mennään.


Millaiset tulevaisuudensuunnitelmat sinulla on jalkapallon suhteen?

– Tavoitteeni on pelata tulevaisuudessa Veikkausliigaa ja mennä sieltä eteenpäin, ulkomaille tai minne ikinä. Haluan että jalkapallo on ammattini, johon voin keskittyä täysin.

Mitä pidät HIFK:n tämän kauden kotikentästä eli Brahen kentästä?

– Täällä on hienoa pelata! Siitä kiitos faneille, jotka ovat jokaisessa ottelussa paikalla kannustamassa meitä. On muutenkin hyvä asia että meillä on selkeä kotikenttä, jolle toiminta on keskitetty.

Onko vielä jotakin mitä itse haluaisit sanoa tai kommentoida? Sana on vapaa!

– Toivottavasti voittoputki jatkuu!

Kuvat: Henrik Alfthan, Patrik Sjögren