Tärkeä voitto Porissa

By 22.8.2011No Comments

Pääkaupunkiseutua riivanneesta rankkasateesta ei Porissa onneksi ollut tietoakaan, vaan ottelu päästiin pelaamaan hyvien olosuhteiden vallitessa. Ensimmäisellä puoliajalla PoPa piti palloa mutta ei saanut juurikaan vaarallisia tilanteita aikaiseksi. Myöskään IFK ei tässä vaiheessa onnistunut rikkomaan nollaa. Daniel Antmanin läpiajo sekä Anssi Tammisen niukasti ohi mennyt pusku olivat tähtirintojen parasta antia. Niinpä tauolle siirryttiin maalittomissa tasalukemissa.

Tähtirinnat aloittivat toisen puoliajan hieman vaisusti ja PoPa pääsi rankaisemaan kun reilu tunti oli pelattu. Asialla oli Victor Solomon, joka puski oikealta tulleen keskityksen takatolpalta sisään. IFK ei kuitenkaan antanut takaiskun lannistaa itseään vaan kuittasi tilanteen varsin nopeasti. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Daniel Antman nimittäin iski pomppivan irtopallon maalin edestä sisään, ja tilanne oli 1-1. Osuma oli ”Danin” ensimmäinen Ykkösessä.

Loppua kohden peli oli melko rikkonaista ja PoPa sai lukuisia vapaapotkuja, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Sen sijaan IFK iski vielä kerran, kun ottelua oli jäljellä enää kymmenisen minuuttia. Erikoistilanteen jälkeen Samuli Markkanen pelasi pallon alaspäin Mikko Halmeelle, jonka syöttö vapautti laitapakki Miikka Kärkkäisen maalintekoon. Samalla myös ”Kärä” teki uransa ensimmäisen maalin Ykkösessä. Lukemat siis 1-2 ja tämä jäi myös ottelun lopputulokseksi.

PoPa – HIFK 1-2 (0-0)

1-0 Victor Solomon (61.)
1-1 Daniel Antman (67.)
1-2 Miikka Kärkkäinen (81.)

IFK:n kokoonpano: Walter Viitala; Mikko Lönnström (v), Anssi Tamminen, Petri Heinänen, Miikka Kärkkäinen; Jukka Halme, Kari Kuikka (v), Mikko Halme, Mergim Kastrati (67. Samuli Markkanen); Sami Okkonen (86. Jonas Britschgi), Daniel Antman (88. Fisnik Gerxhaliu).

Tämän tuloksen myötä IFK otti kolmannen peräkkäisen voittonsa. Samalla tähtirinnat parantelivat edelleen asemiaan sarjassa vaikka sijoitus ei taulukossa muuttunut. Mainittakoon lisäksi että tämä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun IFK nousee tappioasemasta voittoon. Punapaitojen seuraava ottelu on vuorossa ensi lauantaina eli elokuun 27. päivänä. Tuolloin Brahen kentälle saapuu vieraaksi AC Oulu. Ottelu alkaa kello 16:00.