Skip to main content

Punapaidoille kotivoitto

By 15.8.2011No Comments

Ensimmäisellä puoliajalla kamppailu oli varsin tasainen. Valkopaitainen FC Espoo piti isäntiä ajoittain lujilla ja etenkin Faton Seferi aiheutti IFK:lle päänvaivaa. Maalinteossa vieraat eivät kuitenkaan onnistuneet, parista hyvästä tilanteesta huolimatta. Niinpä kuparisen rikkoi kotijoukkue. Reilun puolen tunnin kohdalla Mergim Kastrati syötti oikealta puolelta rangaistusalueelle, ja Jukka Halme tykitti tähtirinnoille johtomaalin. Tauolle siirryttiin siis lukemissa 1-0.

IFK sai toiselle puoliajalle suoranaisen unelma-alun. Vain puolisen minuuttia oli pelattu, kun Sami Okkonen viimeisteli numeroiksi 2-0 Daniel Antmanin loistavasta syötöstä. Tämän jälkeen tilanne helpottui tähtirintojen kannalta huomattavasti ja peli pysyi isäntien kontrollissa. Lisäosumia ei kuitenkaan pitkään aikaan nähty, vaikka etenkin Jukka Halme ja Mergim Kastrati olivat monta kertaa lähellä onnistua. Ottelun lisäajalla viimein tärppäsi, kun Samuli Markkanen jatkoi Miikka Kärkkäisen kovan syötön maaliin. Lukemat 3-0 jäivät myös ottelun lopputulokseksi.

HIFK – FC Espoo 3-0 (1-0)

1-0 Jukka Halme (34.)
2-0 Sami Okkonen (46.)
3-0 Samuli Markkanen (90+.)

IFK:n kokoonpano: Walter Viitala; Mikko Lönnström, Anssi Tamminen, Eetu Koponen, Miikka Kärkkäinen; Jukka Halme (v), Kari Kuikka (82. Jirijoonas Kanth), Mikko Halme, Mergim Kastrati; Sami Okkonen (77. Samuli Markkanen), Daniel Antman (64. Miikka Suikki).

Maalinteon riemua. Jukka Halme on vienyt punapaidat johtoon. (Kuva: Henrik Alfthan)


Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

Aktiivista hyökkäyspeliä esittänyt oikea laitapakki Miikka Kärkkäinen:
– Tärkeä peli, mutta ei se mitään ylimääräistä puristusta etukäteen aiheuttanut. Kemi-ottelun jälkeen meillä on koko ajan ollut tosi hyvä meininki päällä. Tiesimme vahvuutemme ja pelasimme niiden mukaan. Toinen maali käytännössä ratkaisi ottelun, se tuli sen verran nopeasti. Tänään oli itsellänikin mukava pelata ja syötellä, kun kaikki meni kohdalleen.

IFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara:
– Ensimmäisellä puoliajalla oli ajoittain pieniä vaikeuksia. FC Espoo oli selvästi suoraviivaisempi kuin edellisellä kerralla, ja laajalla säteellä liikkunut Faton Seferi oli vaikea kontrolloitava. Olimme sikäli onnekkaita että vastustaja ei rankaissut virheistämme. Tauolla tehtiin muutama simppeli korjaus, ja jätkät lähtivät kopista niin hyvällä itseluottamuksella että ongelmia ei sen jälkeen enää ollut. Tärkeä voitto ja pääasia että saatiin hyvä peli alle.

Toisen peräkkäisen voittonsa ottanut IFK on tulessa seuraavan kerran maanantaina 22. elokuuta. Tuolloin tähtirinnat matkustavat Poriin, jossa vastaan asettuu PoPa. IFK:n seuraava kotiottelu on puolestaan vuorossa parin viikon kuluttua, tarkemmin sanottuna lauantaina elokuun 27. päivänä. Silloin Brahen kentälle saapuu vieraaksi AC Oulu. Ottelu alkaa kello 16:00.