Skip to main content

Otteluennakko: HIFK – FC Espoo, 14.08. 2011

By 12.8.2011No Comments

FC Espoo

Elettiin vuotta 1989 kun espoolaisten junioritoimintaa harjoittavien jalkapalloseurojen toimesta perustettiin yhteinen kilpaseura. FC Espoo kuului Kakkosen peruskalustoon monen vuoden ajan. B-lohkon voitto kaudella 2009 merkitsi seuralle kuitenkin nousua Ykköseen. Debyyttikausi maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla sujui mainiosti: FC Espoo sijoittui viime vuonna kuudenneksi. Tänä kesänä espoolaisten tahti ei ole ollut aivan samaa tasoa ja joukkue pitääkin tällä hetkellä sarjan viimeistä sijaa hallussaan.

Talven aikana FC Espoo koki melkoisia muutoksia sekä pelaaja- että valmennuspuolella. Onnistujia on ryhmästä kuitenkin löytynyt myös tällä kaudella. Joukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluvat mm. keskikentän Lassi Luoto sekä maalivahti Timo Aaltonen. Kokenut hyökkääjä Kalle Vasse on espoolaisten paras maalintekijä. Joukkuetta valmentaa pitkän uran ulkomaan ammattilaiskentillä ja A-maajoukkueessa tehnyt Jussi Nuorela, jolla on menossa ensimmäinen kausi FC Espoon luotsina.

IFK:n näkymät

Tunnelma tähtirintojen leirissä koheni huomattavasti viime lauantaina saavutetun voiton myötä. Kauden pisimmältä vierasmatkalta ei tarvinnut palata tyhjin käsin, sillä IFK:n kuuden ottelun mittaiseksi kasvanut tappioputki katkesi vihdoinkin Kemissä. Pisteettömän jakson aikana joukkue pelasi kokonaisuudessaan parempiakin otteluita kuin viime lauantaina, mutta turhat virheet kävivät monta kertaa tähtirinnoille kalliiksi. Kemissä esitys oli kurinalainen ja se takasi IFK:lle lopulta täyden pistepotin.

Daniel Antman oli viime lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella aloituskokoonpanossa. (Kuva: Aino Kolehmainen)

 

Samalla linjalla on hyvä jatkaa myös sunnuntai-iltana. FC Espoo on pallollisena taitava joukkue, jonka lyhytsyöttöpeli on parhaimmillaan varsin näyttävää. Kauden aikaisempia tuloksia ei myöskään kannata tuijottaa liikaa sillä espoolaisryhmä on parempi kuin mitä sarjataulukon perusteella voisi luulla. Lisäksi paikallispelin luonne tuo otteluihin aina oman lisänsä. Brahen kentällä nähdään sunnuntaina todennäköisesti varsin vauhdikas kamppailu, jossa IFK:n on oltava tarpeeksi kärsivällinen.

Tälläkin viikolla IFK on päässyt harjoittelemaan Brahen kentällä, mikä ei kesäaikana suinkaan ole itsestäänselvyys. Mitään suurempia muutoksia kokoonpanoon ei liene odotettavissa. Poissaolot keskittyvät edelleen puolustuspäähän: sunnuntaina sivussa ovat Markus Tanner, Riku Pyhälä ja Petri Heinänen. Hyökkääjä Jonas Britschgi on toipumassa nilkkavammastaan mutta on epävarmaa pystyykö hän vielä ylihuomenna pelaamaan.

Tervetuloa Brahikselle!

Tällä kaudella IFK:n kotikenttänä toimii Brahen kenttä Kalliossa. Upouusi Ginola-katsomo kaksinkertaistaa katsomotilat Brahiksella. Lisäksi lämmin ja kesäinen sää jatkunee edelleen lähipäivinä joten olosuhteet ovat kaikin puolin suotuisat. Ottelun pääsymaksu 12/10 €; lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset 5 €. Ovelta myytävistä lipuista peritään lisäksi palvelumaksu (3 €). Lipun voi hankkia myös etukäteen Lippupalvelun kautta. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan sunnuntai-illan mielenkiintoista jalkapallo-ottelua!

Ykkösen ottelu HIFK – FC Espoo sunnuntaina 14. elokuuta kello 18:30 Brahen kentällä (Helsinginkatu 23).