Tähtirinnoille tärkeä voitto

By 9.8.2011No Comments

Sää oli ottelutapahtumalle suosiollinen ja Sauvosaaren lehtereille kerääntyikin lähes tuhat katsojaa. Kentän puolella nähtiin kaksi kovasti pisteiden tarpeessa olevaa joukkuetta, mutta peli oli ensimmäisellä puoliajalla melko ympäripyöreää. Parhaat maalintekopaikat syntyivät puolin ja toisin erikoistilanteista. Tässä vaiheessa maalivahdeilta ei vielä sen suurempia venytyksiä vaadittu sillä laukaukset menivät enimmäkseen yli ja ohi. Niinpä tauolle siirryttiin maalittomissa tasalukemissa.

Valkopaitainen IFK aloitti toisen puoliajan räväkästi. Jo muutaman minuutin pelin jälkeen pallo löytyi kemiläisten maalista, mutta tämä osuma hylättiin. Kotijoukkue joutui kuitenkin jatkuvasti rikkomaan hyvin liikkunutta vastustajaansa, mikä aiheutti lukuisia vapaapotkuja ja varoituksia. PS Kemi Kingsin kannalta kohtalokkainta oli Aleksi Räihän myöhästynyt taklaus, jonka seurauksena oli ulosajo. Näin ollen kemiläiset joutuivat pelaamaan viimeiset 35 minuuttia vajaalukuisena.

Yksi pallo, kaksi veljestä: Jukka (vas.) ja Mikko Halme. (Kuva: Aino Kolehmainen)

IFK:n sitkeä yritys palkittiin parikymmentä minuuttia ennen loppua. Mergim Kastratin pystysyöttö tavoitti Sami Okkosen, joka vei tähtirinnat lähietäisyydeltä johtoon. Heti perään Jukka Halme oli kasvattaa vieraiden johdon jo kahteen maaliin mutta laukaus meni hiuksenhienosti tolpan ohi. Lopussa myös PS Kemi Kings sai tilaisuutensa. IFK:n veskari Walter Viitala oli kuitenkin itse varmuus ja ”Waden” illan kruunasi loistava torjunta, kun kotijoukkueen Adriano oli päässyt tykittämään kohti ylänurkkaa. Lukemat 0-1 jäivät näin ollen myös ottelun lopputulokseksi.

PS Kemi Kings – HIFK 0-1 (0-0)

0-1 Sami Okkonen (72.)

IFK:n kokoonpano: Walter Viitala; Mikko Lönnström (v), Anssi Tamminen, Petri Heinänen, Miikka Kärkkäinen; Jukka Halme, Mikko Halme, Kari Kuikka (75. Jirijoonas Kanth), Mergim Kastrati (90. Samuli Markkanen); Sami Okkonen, Daniel Antman (83. Fisnik Gerxhaliu).

Tämän voiton myötä katkesi IFK:n kuuden ottelun mittaiseksi kasvanut tappioputki. Samalla tähtirinnat parantelivat asemiaan sarjassa, vaikka sijoitus ei muuttunut. IFK:n seuraava ottelu pelataan kotikentällä ja se on vuorossa sunnuntaina elokuun 14. päivänä. Tuolloin Brahen kentälle saapuu vieraaksi FC Espoo länsinaapurista. Ottelu alkaa tuttuun sunnuntaityyliin kello 18:30.