Skip to main content

Otteluennakko: PS Kemi Kings – HIFK, 06.08. 2011

By 5.8.2011No Comments


PS Kemi Kings

Kolmen seuran yhteistyönä vuosituhannen vaihteessa perustettu PS Kemi Kings on pelannut Ykkösessä kaudesta 2008 lähtien. Takana on melko tasaisilla pistemäärillä saavutettuja sijoituksia sarjan keskikastissa. Tänä vuonna kemiläisjoukkue poimi mukavasti pisteitä alkukaudesta mutta juhannuksen tienoon jälkeen tahti on ollut verkkaisempi. Tällä hetkellä PS Kemi Kings on Ykkösessä sijalla 11, mikä tarkoittaa sitä että sarjataulukossa kemiläisten alapuolella on ainoastaan kaksi joukkuetta.

Kaikesta huolimatta PS Kemi Kings on pelaajamateriaaliltaan varsin vahva joukkue, eikä vähiten ulkomaalaisosastonsa puolesta. Keskikentän Daniel Stevens on pelannut hyvän kauden, kuten myös puolustuksen luottomies Faith Friday Obilor. Kokenut hyökkääjä Adriano on puolestaan aina vaarallinen. Tärkeitä lenkkejä ovat toki myös mm. puolustaja Jan Berg sekä keskikentän Tommy Torvikoski. Joukkueen valmentajana toimii Kalle Huusko, joka aloitti tehtävissään kesken viime kauden.

IFK:n näkymät

Tällä viikolla tähtirinnat ovat pitkästä aikaa päässeet harjoittelemaan kotoisella Brahen kentällä. Päivittäinen työnteko on edelleen painottunut perusasioihin, jotka paikoitellen ovat olleet hiukan hukassa. Tappiosta huolimatta maanantaisessa FC KooTeePee – ottelussa tapahtui hyviäkin asioita, ja niiden pohjalta onkin jatkettava eteenpäin. Kahden ottelun viikko merkitsee myös mahdollisuutta päästä nopeasti hakemaan hyvitystä maanantain tappiolle.

Tähtirintojen pistejahti jatkuu lauantaina. (Kuva: Henrik Alfthan)

 

Lauantaina Kemin Sauvosaaressa nähdään mitä todennäköisimmin kova ja fyysinen kamppailu. Sarjapisteet kiinnostavat varmasti ottelun molempia osapuolia; IFK:lla on takanaan kuusi peräkkäistä tappiota, kun taas PS Kemi Kings on vastaavasti saanut yhden pisteen viimeisestä kuudesta ottelustaan. Kotikentällään kemiläisjoukkueen voi odottaa tulevan kovaa päälle etenkin alussa, joten IFK:nkin on syytä olla valmiina peliin hyvissä ajoin. Maanantain kaltaista alkua ottelulle tuskin kukaan toivoo.

Viikonlopun pelimatka on IFK:lle pisin 41 vuoteen. Tähtirinnat vierailivat Kemissä sikäläisen Innon vieraana kausina 1969 ja 1970, eikä pidempiä matkoja ole kotimaisten sarjapelien merkeissä IFK:n toimesta sen jälkeen tehty. Pohjoiseen lähtevässä ryhmässä pelaajia on 17. Loukkaantumisten takia kotiin jäävät puolustajat Markus Tanner ja Riku Pyhälä. Sivussa on myös maanantain ottelussa nilkkansa loukannut hyökkääjä Jonas Britschgi.

Kingit Kemissä

IFK:n kannattajille järjestetään Stadin Kingien toimesta tänäkin vuonna bussikuljetus tähtirintojen jokaiseen pääkaupunkiseudun ulkopuolella pelattavaan sarjaotteluun. Viikonpäivällä tai matkan pituudella ei ole merkitystä joten tien päälle lähdetään taas lauantaina! Dösä on käytännössä loppuunmyyty mutta viime hetken peruutuspaikkoja voi vielä tiedustella. Kaikki tarvittava matkaan liittyvä tieto löytyy Stadin Kingien nettisivuilta osoitteessa http://www.stadinkingit.com/uutinen_0211.htm

Ykkösen ottelu PS Kemi Kings – HIFK lauantaina 6. elokuuta kello 16:00. Pelipaikka: Sauvosaaren urheilupuisto, Kemi.