Skip to main content

Musta minuutti punapaitojen turma

By 2.8.2011No Comments

IFK:n kannalta kohtalokas hetki osui ottelun alkuun, kun FC KooTeePee:n kookas hyökkääjä Jukka Santala iski kahdesti reilun minuutin aikana. Ensin Santala osui lähietäisyydeltä, kun Ilja Shesterkovin vasemmalta tullut keskitys oli kimmonnut ylähirrestä sopivasti maalin eteen. Hiukan myöhemmin kotkalaishyökkääjä pääsi syötönkatkoon ja laukoi kaukaa roikkupallon tarkasti ylähirren alle. IFK:n painostusjaksot sen sijaan eivät tuottaneet tulosta ja niinpä tauolle siirryttiin lukemissa 0-2.

Toisella puoliajalla peli oli varsin tasaista mutta lisäosumia ei enää nähty. IFK:n puolelta ahkerimmin FC KooTeePee:n maalia hätyyttelivät tänään Sami Okkonen ja Jukka Halme. Kotkalaisten veräjänvartija Levan Lomidze piti kuitenkin pintansa. Tähtirintojen ryhmästä Ykkösessä debytoivat maanantaina toppari Eetu Koponen sekä hyökkääjä Daniel Antman. Molemmat pärjäsivät hyvin mutta lohtu oli laiha, sillä lukemat 0-2 jäivät myös ottelun lopputulokseksi.

HIFK – FC KooTeePee 0-2 (0-2)

0-1 Jukka Santala (7.)
0-2 Jukka Santala (8.)

IFK:n kokoonpano: Walter Viitala; Mikko Lönnström, Petri Heinänen, Eetu Koponen (v), Miikka Kärkkäinen; Mergim Kastrati, Mikko Halme, Kari Kuikka (v, 73. Samuli Markkanen), Jukka Halme (v); Sami Okkonen (73. Daniel Antman), Jonas Britschgi (49. Fisnik Gerxhaliu).

Mergim Kastrati kotiyleisön edessä. (Kuva: Henrik Alfthan)


Kommentteja kentältä ja kentän laidalta

Vasempana laitapakkina tänään pelannut Mikko Lönnström:
– Ensin lahjoitettiin kaksi helppoa maalia kotkalaisille ja sitten mentiin ihan lukkoon 5-10 minuutin ajaksi. Sen jälkeen saatiin hyvä draivi päälle mutta vaikea on maaleja tehdä jos ei kunnon paikoille pääse. Myöskään omaan peliini en missään nimessä ole tyytyväinen, näin kokeneena pelaajana pitäisi pystyä auttamaan joukkuetta enemmän. Mutta lauantaina jatketaan. Nämä ovat tappelupelejä jotka pitää vain kyetä hoitamaan.

IFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara:
– Vaikea on voittaa jos tekee tällaisia virheitä. Jätkät ovat hyvällä jalalla ja asenteella liikkeellä ja siksi harmittaa, ettei ollenkaan saada pelata normaalia peliä. Ollaan aina maalin-parin verran takaa-ajoasemassa ja sitten peli menee helposti puskemiseksi, kun yritetään kuroa vastustajan saamaa etumatkaa kiinni. Tappioita on nyt kertynyt turhan paljon mutta en ole huolestunut. Myönteistä tänään oli että sekä Eetu että Dani selvisivät hyvin debyyteistään.

Juhannuksesta lähtien pelkästään pääkaupunkiseudulla pelannut IFK saa viikonloppuna vaihtelua rutiineihin. Edessä on kauden pisin vierasmatka, sillä tähtirinnat kohtaavat lauantaina PS Kemi Kingsin. IFK:n seuraava kotiottelu on puolestaan vuorossa sunnuntaina elokuun 14. päivänä. Tuolloin Brahen kentälle saapuu vieraaksi FC Espoo länsinaapurista. Ottelu alkaa tuttuun sunnuntaityyliin kello 18:30.