Skip to main content

Mergim Kastrati – vauhti kiihtyy

By 1.8.2011No Comments


Vajaat kaksi vuotta sitten HIFK:hon liittynyt Mergim Kastrati ehti pelata Ykkösessä jo kaudella 2009. Silloin kyseessä oli kolmen ottelun mittainen rupeama FC Viikinkien edustusjoukkueessa. ”Gimi” oli edustustasolla ensimmäistä kertaa isossa roolissa viime kaudella, kun HIFK voitti Kakkosen A-lohkon ja nousi karsintaotteluiden jälkeen Ykköseen. Tällä kaudella peliaika oli alussa kortilla, mutta kesäkuun alun jälkeen Gimi on pelannut tähtirintojen jokaisessa ottelussa ja onnistunut maalinteossa tähän mennessä kaksi kertaa.

Maanantai-iltana kohdataan FC KooTeePee. Millaiset ovat fiilikset ottelun alla?

– Erinomaiset. Lähdetään hakemaan hyvää pelifiilistä ja jätetään omat virheet pois, sillä tavalla klaarataan tämä ottelu. Ainakin itselläni on tosi vahva olo ja itseluottamus kohdallaan!

Olit poissa kevätkierroksen ottelusta FC KooTeePee:tä vastaan. Onko sinulla käsitystä millainen joukkue on kyseessä?

– Ei oikeastaan. Tosin en muutenkaan mieti vastustajaa kovinkaan paljon, enemmän ajattelen omaa ja joukkueeni tekemisiä. Oli vastassa kuka tahansa, voittoa on aina lähdettävä hakemaan. Tehdään tällä kertaa itse ne ensimmäiset maalit ja otetaan kolme pistettä himaan!

Miten kausi on omalta osaltasi tähän mennessä sujunut?

– Alkukaudesta en päässyt treeneihin työn takia, oli paikat jumissa ja muuta sellaista. Niillä peliesityksillä minun ei kuulunutkaan olla pelaavassa kokoonpanossa. Nyt olen kuitenkin päässyt harjoittelemaan kunnolla, päässyt omalle tasolleni ja ehkä nostanutkin tasoa ottelu kerrallaan, joten eiköhän tästä hyvä tule.


Tämä on sinulle ensimmäinen kokonainen kausi Ykkösessä. Miltä pelaaminen maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla on tuntunut?

– Vastustajat käyvät vähän nopeammin päälle ja virheistä rankaistaan kovemmin. Tuntuu kuitenkin siltä että pärjään ihan hyvin tällä tasolla.

Olet ottanut melkoisia askeleita eteenpäin parin viime vuoden aikana. Tuntuuko siltä että kehittymisen varaa edelleen on?

– Kyllä, ehdottomasti! HIFK:ssa on hyvät treenit ja hyvä valmentaja, joka tietää mitä tekee ja joka osaa ohjata pelaajia oikeaan suuntaan. Huomaan itsekin kehittyväni pelaajana koko ajan.

Mitkä ovat loppukauden tavoitteet; omalta sekä joukkueen osalta?

– Joukkueen puolesta tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen. Omalta osaltani tavoitteena on pelata mahdollisimman paljon sekä saada itsestäni enemmän tehoja irti. Boksissa täytyy olla ahneempi ja pelata muutenkin suoraviivaisemmin, niin työn jäljet näkyvät myös tulostaululla.

Kuvat: Henrik Alfthan, Aino Kolehmainen