Skip to main content

Otteluennakko: HIFK – FC KooTeePee, 01.08. 2011

By 30.7.2011No Comments

FC KooTeePee ylemmässä keskikastissa

Kuusi vuotta Veikkausliigassa pelannut FC KooTeePee putosi pääsarjatasolta kauden 2008 päätteeksi, minkä jälkeen seura on vaikuttanut Ykkösessä. Takana on kaksi kohtalaisen hyvin mennyttä kautta vaikka paluu liigaan ei ole kovinkaan lähellä ollut. Tänäkin vuonna kotkalaiset ovat ottaneet pisteitä tasaisen varmasti mutta aivan kärjen vauhtiin tahti ei toistaiseksi ole riittänyt. Tällä hetkellä FC KooTeePee pitää hallussaan sarjan viidettä sijaa, mikä oikeuttaa Ykkösen ylempään keskikastiin.

Kotkalaisilla on jalkeilla nimekäs joukkue, jonka paras maalintekijä on tällä kaudella ollut Jukka Santala. Kokenut hyökkääjä ehti pelata vuosikausia ulkomailla mm. tanskalaisen FC Nordsjællandin riveissä. Kesän aikana edukseen ovat esiintyneet esimerkiksi keskikentän luottopelaaja Marko Tyyskä sekä nuori Johannes Laaksonen. FC KooTeePee:n päävalmentajana toimii Janne Hyppönen, joka oli kotkalaisten ruorissa jo joukkueen pelatessa Veikkausliigaa.

IFK:n näkymät

Vime viikonlopun ottelukierroksella IFK oli lepovuorossa, joten tähtirinnoilla on ainakin ollut tarpeeksi aikaa valmistautua maanantai-illan kamppailuun. Heinäkuu oli joukkueelle tulosten valossa heikko kuukausi ja harjoittelussa onkin palattu perusasioiden äärelle. On selvää että etenkään kahdessa viimeisessä ottelussa nähtyihin karkeisiin puolustuspään virheisiin ei jatkossa ole varaa. Viime aikojen kehnoista tuloksista huolimatta joukkueen pelihuumori on säilynyt hyvänä sekä kentällä että kopissa.

Pallon takana Samuli Markkanen. (Kuva: Henrik Alfthan)

 

FC KooTeePee ja IFK kohtasivat jo kevätkierroksella Kotkassa jolloin lopputuloksena oli niukka (1-0) kotivoitto. Peli oli jo silloin kovaa ja fyysistä, ja samaa lienee luvassa myös Brahen kentällä maanantai-iltana. Kotkassa märkä luonnonnurmi vaikutti tuottavan IFK:lle ongelmia ja punapaidat jäivätkin kaksinkamppailuissa melko pahasti alakynteen. Olosuhteet ovat ylihuomenna todennäköisesti hyvinkin erilaiset mutta asetelma pysyy ennallaan: tie hyvään tulokseen kulkee voitettujen kaksinkamppailuiden kautta.

Tälläkin viikolla Brahen kenttä on ollut varattuna muuhun käyttöön joten IFK on jälleen saanut harjoitella eri puolilla pääkaupunkia. Tutuiksi ovat tulleet Tali, Pitäjänmäki ja Sahara. Olosuhteet ovat kuitenkin olleet hyvät ja joukkueen terveystilanne säilynyt kohtalaisena. Poissaolot keskittyvät tällä erää puolustuspäähän, sillä sairaslistalla ovat Riku Pyhälä, Markus Tanner ja Timo Priha. Lisäksi Anssi Tammisen tilanne on maanantaita ajatellen epävarma.

Tervetuloa Brahikselle!

Tällä kaudella IFK:n kotikenttänä toimii Brahen kenttä Kalliossa. Upouusi Ginola-katsomo kaksinkertaistaa katsomotilat Brahiksella. Lisäksi lämmin ja kesäinen sää jatkunee edelleen lähipäivinä joten olosuhteet ovat kaikin puolin suotuisat. Ottelun pääsymaksu 12/10 €; lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset 5 €. Ovelta myytävistä lipuista peritään lisäksi palvelumaksu (3 €). Lipun voi hankkia myös etukäteen Lippupalvelun kautta. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan maanantai-illan mielenkiintoista jalkapallo-ottelua!

Ykkösen ottelu HIFK – FC KooTeePee maanantaina 1. elokuuta kello 18:30 Brahen kentällä (Helsinginkatu 23).