Murskatappio idässä

By 21.7.2011No Comments

Ensimmäisellä puoliajalla IFK:n paras maalintekotilanne syntyi, kun Mergim Kastrati vapautti Sami Okkosen vasemmalla laidalla läpiajoon. Vasemmalla jalalla lähtenyt laukaus päätyi kuitenkin hiuksenhienosti maalin ohi. Ottelun avausosuma syntyikin samalla tavalla kuin viime sunnuntaina, eli täydellisestä kommunikaatiokatkosta IFK:n puolustuksessa. Tämän seurauksena Viikinkien Miguel Delgado pääsi sijoittamaan pallon kaukaa tyhjään maaliin. Tauolle siirryttiin siis kotijoukkueen johtaessa lukemin 1-0.

IFK aloitti toisen puoliajan terävästi ja tasoitus oli muutamaan otteeseen lähellä. Asialla olivat ennen kaikkea Mergim Kastrati ja Samuli Markkanen, jotka parin minuutin sisällä laukoivat kolme kertaa hyvistä paikoista niukasti ohi. Sen jälkeen kävi kuitenkin kuten pallopeleissä usein käy eli vastustaja pääsee rankaisemaan. Kotijoukkueen Joni Korhonen sai pallon passiivisen IFK-puolustuksen keskellä lisäten Viikinkien etumatkan jo kahteen maaliin.

Tämän takaiskun jälkeen tähtirintojen kovin rynnistys katkesi ja peli jatkui melko rauhallisella tempolla. Viimeisen varttitunnin aikana kotijoukkueen Ville Salmikivi ja Joni Korhonen onnistuivat vielä maalinteossa, ja lukemat 4-0 jäivät näin ottelun lopputulokseksi. Aurinkoisesta ja kuumasta säästä huolimatta itse paikallisottelu ei ollut kovinkaan kuuma, mistä osoituksena erotuomari joutui illan aikana jakamaan ainoastaan yhden varoituksen.

FC Viikingit – HIFK 4-0 (1-0)

1-0 Miguel Delgado (35.)
2-0 Joni Korhonen (56.)
3-0 Ville Salmikivi (76.)
4-0 Joni Korhonen (87.)

IFK:n kokoonpano: Kellan Wilson; Mikko Lönnström, Anssi Tamminen, Petri Heinänen, Markus Tanner (80. Miikka Suikki); Niko Haiko (39. Samuli Markkanen), Jirijoonas Kanth (60. Fisnik Gerxhaliu), Mikko Halme, Mergim Kastrati; Jonas Britschgi, Sami Okkonen.

Alkukauden hyvin puolustanut IFK on kahdessa viime ottelussaan päästänyt peräti seitsemän maalia. Niinpä puolentoista viikon mittainen tauko tuleekin joukkueelle epäilemättä sopivaan aikaan. Tähtirintojen seuraava ottelu pelataan kotikentällä mutta vasta ensi kuun puolella, tarkemmin sanottuna maanantaina elokuun 1. päivänä. Tuolloin Brahen kentälle saapuu vieraaksi FC KooTeePee Kotkasta.