Skip to main content

Otteluennakko: FC Viikingit – HIFK, 21.07. 2011

By 20.7.2011No Comments

 

Viikingit ylemmässä keskikastissa

Suurimman osan 2000-luvusta Viikingit on totuttu näkemään Ykkösen kärkitaistoissa. Tähän ei myöskään viime kausi muodostanut poikkeusta: vuosaarelaiset etenivät aina liigakarsintoihin saakka häviten lopulta niukasti JJK:lle. Tänä vuonna Viikingit on ottanut pisteitä tasaisen varmasti mutta aivan kärjen vauhtiin tahti ei toistaiseksi ole riittänyt. Idän punapaidat pitävät kevätkierroksen jälkeen hallussaan sarjan viidettä sijaa, mikä oikeuttaa Ykkösen ylempään keskikastiin.

Vaikka Viikinkien menestys ei ole ollut aivan viime vuosien tasoista, on joukkue Ykkösen yhdistelmäksi edelleen kokenut ja laadukas. Hyvää kautta pelaavat mm. hyökkääjät Joni Korhonen ja Ville Salmikivi, jotka ovat onnistuneet maalinteossa yhteensä jo 12 kertaa. Mainittava on lisäksi puolustaja Jukka Hirvonen, joka on yksi sarjan parhaita toppareita. Ensimmäistä kautta Viikinkien päävalmentajana toimiva Ilkka Jäntti on seuran väelle tuttu hahmo pitkän pelaajauransa ansiosta.

IFK:n näkymät

Sarjan avauspuolisko sujui IFK:lta vaihtelevasti ja tällä hetkellä tähtirinnat löytyvät taulukosta kahdeksannelta sijalta. Joukkue oli tulessa viimeksi sunnuntai-iltana Myyrmäessä sarjaa johtavan PK-35:n vieraana. Ottelu oli varsin kaksijakoinen; ensin kotijoukkue karkasi IFK:n karkeiden puolustusvirheiden avustamana kolmen maalin johtoon, sen jälkeen tähtirinnat ottivat pelin hallinnan lähes täysin itselleen. Loppukiri jäi kuitenkin kesken ja PK-35 selviytyi mittelössä niukasti voittajaksi.

Mergim Kastrati vauhdissa. (Kuva: Aino Kolehmainen)

 

Torstai-iltana IFK pääsee toistamiseen lyhyen ajan sisällä paikalliskamppailun makuun. Isäntäjoukkueen peli on kulkenut viime aikoina vaihtelevasti, mutta vankan rutiininsa turvin Viikingit on kyennyt ottamaan hyvällä prosentilla voittoja sarjassa heikommin sijoittuneista joukkueista. Paikallisottelu tuo tunnelmaan aina oman lisänsä, vaikka henkilöliikenne IFK:n ja Viikinkien välillä ei vuosien saatossa ole kovinkaan vilkasta ollut.

IFK harjoittelee tällä viikolla Talissa, sillä Brahen kenttä on varattu muuhun käyttöön. Edellisen ottelun tappiosta huolimatta joukkueen esityksessä oli hyviäkin elementtejä, etenkin viimeisen puolen tunnin aikana. Samalla tavalla on jatkettava myös Vuosaaressa. On kuitenkin selvää että puolustuspelaamisen on oltava aiempaa kurinalaisempaa, varsinkin erikoistilanteissa. Tähtirintojen kokoonpano lienee pitkälti samanlainen kuin Myyrmäessä sillä mitään suurempia loukkaantumishuolia joukkueella ei ole.

Vuosaareen torstaina

FC Viikingit isännöi torstai-illan ottelua normaaliin tapaan Vuosaaren urheilukentällä, joka myös tunnetaan Heteniityn kenttänä. Kyseinen areena sijaitsee noin kilometrin päässä Vuosaaren metroasemasta. Lähemmäksi kenttää pääsee esimerkiksi metroasemalta lähtevillä busseilla 78 ja 90. Viikingit ilmoittaa nettisivuillaan pääsylipun hinnaksi kymmenen euroa (aikuiset), muut 7€/4€. IFK:n kannattajille on varattu oma katsomo kentän eteläpäädystä.

Ykkösen ottelu FC Viikingit – HIFK torstaina 21. heinäkuuta kello 18:30. Pelipaikkana Vuosaaren urheilukenttä, Heteniityntie 2.