Tappio Myyrmäessä

By 18.7.2011No Comments

Lämpimässä kesäsäässä pelattu ottelu tarjosi vauhdikasta peliä alusta alkaen. IFK:n paras paikka avausjaksolla syntyi vapaapotkusta, mutta PK-35:n maalivahti Miikka Häkkinen torjui Jukka Halmeen laukauksen. Vain hetkeä myöhemmin tähtirinnoille sattui omassa päässä ikävä kommunikaatiovirhe, jonka seurauksena pallo pomppi maaliin oman pelaajan toimesta. Lisäosumia ei ensimmäisellä puoliajalla nähty ja näin ollen tauolle marssittiin lukemissa 1-0.

Toisen puoliajan alku oli IFK:lle sysimusta. Isäntien vaarallisin pelaaja Zakaria Kibona pääsi laukomaan avopaikasta jo parinkymmenen sekunnin jälkeen, mutta tähtirintojen veskari Kellan Wilson esitti loistavan jalkatorjunnan. Tätä seuranneessa kulmapotkutilanteessa IFK-pelaajan nähtiin syyllistyneen käsivirheeseen ja pallo vietiin pilkulle. Aleksi Ristola ei erehtynyt vaan laukoi PK-35:lle illan toisen maalin. Tähtirintojen heikko puolustaminen erikoistilanteessa oli syynä myös isäntien kolmanteen osumaan, josta puolestaan vastasi Marco Kotilainen.

Kolmen maalin takaa-ajoasema ei suinkaan lannistanut IFK:ta, päinvastoin. Joukkue syttyi pelaamaan oikein kunnolla ja parhaiten esimerkkiä näytti toisella puoliajalla kentälle vaihdettu Mergim Kastrati. Oikeaa laitaa dominoinut ”Gimi” oli IFK:n pikaisen kavennuksen takana: tarkka syöttö maalin eteen tavoitti Samuli Markkasen joka tälläsi pallon läheltä sisään. Pari minuuttia myöhemmin ”Sambe” oli lähellä tehdä toisenkin maalin, mutta pusku Jukka Halmeen keskityksestä meni niukasti ohi.

Viimeisen puolen tunnin ajan Kastrati ja ”Jugi” Halme olivat jatkuvasti PK-35:n suurimpia huolenaiheita. IFK:n toisesta maalista vastasi kuitenkin Jonas Britschgi, joka väellä ja voimalla onnistui toimittamaan pallon oikeaan osoitteeseen. Aikaa tasoitukseen oli vielä reilusti, mutta punamustien maalivahti Miikka Häkkinen piti varmoilla otteillaan joukkuettaan pystyssä. PK-35 loi puolestaan muutaman tilanteen vastaiskuista ja erikoistilanteista. Lukuisista vaihdoista ja katkoista huolimatta lisäaikaa annettiin vain kaksi minuuttia, ja lukemat 3-2 jäivät myös ottelun lopputulokseksi.

PK-35 – HIFK 3-2 (1-0)

1-0 oma maali (28.)
2-0 Aleksi Ristola rp. (47.)
3-0 Marco Kotilainen (53.)
3-1 Samuli Markkanen (55.)
3-2 Jonas Britschgi (67.)

IFK:n kokoonpano: Kellan Wilson; Miikka Kärkkäinen, Anssi Tamminen, Petri Heinänen, Markus Tanner; Mikko Halme (v), Jirijoonas Kanth (46. Jonas Britschgi, v); Samuli Markkanen, Jukka Halme (v), Miikka Suikki (46. Mergim Kastrati); Sami Okkonen (79. Fisnik Gerxhaliu).

Tämän kauden Ykkösestä on nyt pelattu 12 ottelukierrosta eli tasan puolet, ja IFK on sarjassa kahdeksannella sijalla. Tähtirinnat ovat seuraavan kerran tulessa jo ensi torstaina eli heinäkuun 21. päivänä. Kyseessä on jälleen lyhyen matkan päässä pelattava vierasottelu, sillä IFK kohtaa Vuosaaressa FC Viikingit. Tähtirintojen seuraava kotiottelu on vuorossa vasta ensi kuun puolella, tarkemmin sanottuna maanantaina elokuun 1. päivänä. Tuolloin Brahen kentälle saapuu vieraaksi FC KooTeePee Kotkasta.