Skip to main content

Otteluennakko: PK-35 – HIFK, 17.07. 2011

By 15.7.2011No Comments


PK-35

Karjalassa ennen viime sotia nimellä Viipurin Pallokerho perustettu seura on historiansa aikana kokenut yhtä jos toista. Helsinkiin juurruttuaan PK-35 tahkosi vuosikymmenet alasarjoja kunnes muuan Pasi Rautiainen 1990-luvulla nosti seuran muutamassa vuodessa kolmosdivarista Veikkausliigaan. Menestystäkin saavutettiin välittömästi SM-pronssin ja Suomen Cupin finaalipaikan muodossa. PK-35:n liigajoukkue muuttui kuitenkin FC Jokereiksi, joka sittemmin lakkautettiin.

Punamustien uusi tuleminen alkoi Kolmosessa pelanneen reservijoukkueen voimin. Kehitys oli nousujohteista ja kuluva kausi onkin PK-35:lle Ykkösessä jo seitsemäs peräkkäinen. Debyyttikausi toi seuralle sarjassa peräti kolmannen sijan, mutta sen jälkeen Pallokerho on tyytynyt keskikastin sijoituksiin. Viimeisin käänne PK-35:n historiassa nähtiin vajaat kolme vuotta sitten, kun seuran miesten ja naisten edustusjoukkueet muuttivat Vantaalle.

Talven aikana PK-35:n miehistö on kokenut varsin suuria muutoksia. Lähtijöitä oli paljon mutta toisaalta menetyksiä paikattiin usealla liigatason pelaajalla, joista mainittakoon puolustaja Jarno Tuunainen sekä keskikentän Pablo Gomez-Marttila. Punamustien kantaviin voimiin kuuluvat myös mm. puolustaja Kim Raimi, keskikentän Esa Terävä sekä tällä kaudella jo kuusi maalia viimeistellyt Aleksi Ristola. Joukkuetta valmentaa Pasi Pihamaa. Lisätietoa PK-35 Vantaasta löytyy seuran nettisivuilta osoitteessa http://pk-35vantaa.fi/

IFK:n näkymät

Tällä viikolla IFK on ainakin päässyt hyvissä ajoin vieraskentän makuun. Jokavuotinen Helsinki Cup pyörii nimittäin myös Brahiksella, joten tähtirinnat ovat jälleen vetäytyneet Kartanon kentälle Vuosaareen hiomaan kuvioitaan. Vaikka joukkueen peruspeli on pääosin kelvollisella tasolla, parantamisen varaa löytyy aina. Puolustuspelaaminen kaipaa pientä säätöä kun taas hyökkäämiseen tarvitaan lisää suoraviivaisuutta. Turhat virheet ovat näkyneet viime otteluissa harmittavasti myös tulostaululla.

Kapteeni Petri Heinänen antaa pallolle kyytiä. (Kuva: Henrik Alfthan)

 

Sunnuntaina vastustaja on kovin mahdollinen, sillä PK-35 komeilee tällä hetkellä Ykkösen kärjessä. Silmiinpistävä yksityiskohta on että punamustat ovat 11 pelaamassaan ottelussa päästäneet ainoastaan kuusi maalia. Vantaalaisten peli perustuukin vahvaan ja tiiviiseen puolustukseen, mutta PK-35 on vaarallinen myös pallon kanssa. Joukkue taitaa nopean suunnanmuutospelin, odottaa kärsivällisesti ja iskee vaarallisesti kun tilaisuus ennemmin tai myöhemmin avautuu.

Vaikka PK-35 pelaakin kotiottelunsa nykyisin kaupunginrajan pohjoispuolella, voi sunnuntain kohtaamista hyvinkin kutsua paikalliskamppailuksi. Ottelun osapuolet tuntevat toisensa hyvin eikä ihme, sillä joukkueet lähes vilisevät toistensa entisiä pelaajia. Kuumassa kamppailussa on kuitenkin tärkeää pitää päänsä kylmänä. IFK:n miehistö on lähes terve. Pelikieltonsa sovittanut laitapakki Timo Priha kärsii lievästä loukkaantumisesta ja hyökkääjä Daniel Antman palannee kentille vasta ensi viikolla, kun tähtirintojen A-juniorit kohtaavat TPS:n.

Yhteinen historia

Joukkueet ovat kohdanneet harjoitusotteluissa lähes vuosittain ja Suomen Cupissakin peräti viisi kertaa, mutta siitä huolimatta IFK ja PK-35 ovat varsin harvoin osuneet samaan sarjaan. Edellisestäkin kerrasta on vierähtänyt jo viisitoista vuotta. Sunnuntaina nähdään joka tapauksessa tähtirintojen ja punamustien ensimmäinen kohtaaminen Ykkösen tasolla. Aiemmissa otteluissa pisteitä on osapuolten kesken jaettu melko tasaisella tavalla.

1979: HIFK – PK-35 1-2, PK-35 – HIFK 1-1 (3. divisioona)
1984: HIFK – PK-35 4-1, PK-35 – HIFK 0-2 (3. divisioona)
1996: HIFK – PK-35 1-3, PK-35 – HIFK 7-0 (2. divisioona)

Myyrmäkeen sunnuntaina

PK-35 isännöi sunnuntai-illan ottelua ISS Stadionilla, joka aiemmin tunnettiin nimellä Pohjola Stadion. Kyseinen jalkapallopyhättö sijaitsee vajaan kilometrin päässä Myyrmäen rautatieasemalta. Kentän viereen pääsee Helsingin keskustasta seutuliikenteen bussilinjalla 452, ja autoilijoille löytyy pysäköintitilaa runsain mitoin. PK-35 ilmoittaa nettisivuillaan pääsylipun hinnaksi kahdeksan euroa; lapset ja erityisryhmät puoleen hintaan. Katettu katsomo on epäilemättä arvossaan mikäli sää jatkuu epävakaisena.

Ykkösen ottelu PK-35 – HIFK sunnuntaina 17. heinäkuuta kello 18:30. Pelipaikkana ISS Stadion, Myyrmäki, Vantaa (Raappavuorentie 8-10).