Tappio loppuhetkillä

By 11.7.2011No Comments

Kesäpäivä oli kuuma eikä kylmäksi jääty myöskään kentän puolella. Molemmat joukkueet hakivat ottelusta voittoa ja ensimmäisen hyvän maalintekotilaisuuden sai OPS:n Marko Kivilä, joka pääsi laukomaan vapaasti lähietäisyydeltä. IFK:n pelasti tolppa sekä maalivahti Walter Viitala. Tähtirintojen parhaista paikoista vastasi Jonas Britschgi, mutta oululaisvahti Juhani Koponen oli tarkkana. Niinpä tauolle marssittiin maalittomissa tasalukemissa.

Toisella puoliajalla alkoi tulostakin syntyä. Ensin asialla oli vierasjoukkueen Matias Juntunen, joka rangaistusalueen sisältä pääsi laukomaan sinipaitojen johto-osuman. IFK ei tästä kuitenkaan masentunut vaan nousi muutamassa minuutissa tasoihin. Jonas Britschgin syöttö vapautti Jukka Halmeen, joka murtautui väkisin läpi ja ampui pallon oululaisten verkkoon. Samalla hetkellä päättyi IFK:n 238 minuuttia kestänyt maaliton jakso.

Viimeisen puolituntisen aikana kumpikin joukkue etsi edelleen keinoja varmistaa itselleen täydet sarjapisteet. IFK vaihtoi kentälle lisää hyökkäysvoimaa ja muutaman hyvän tilanteen tähtirinnat saivatkin aikaiseksi. Välillä pallo oli jo suorastaan maaliviivalla jääden kuitenkin sen väärälle puolelle. Niinpä ottelun viimeisestä täysosumasta vastasikin OPS, kun Luizao puski pelivälineen aivan maalin edestä sisään vain pari minuuttia ennen loppua. Lukemat näin 1-2 ja tämä jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Jukka Halme tekee HIFK:n tasoitusmaalin. (Kuva: Henrik Alfthan)

HIFK – OPS 1-2 (0-0)

0-1 Matias Juntunen (50.)
1-1 Jukka Halme (54.)
1-2 Luizao (89.)

IFK:n kokoonpano: Walter Viitala; Miikka Kärkkäinen, Anssi Tamminen, Petri Heinänen, Markus Tanner; Kari Kuikka (64. Sami Okkonen), Mikko Halme; Mergim Kastrati (74. Samuli Markkanen), Jukka Halme, Miikka Suikki (v); Jonas Britschgi (84. Fisnik Gerxhaliu).