Skip to main content

Petrus on palannut

By 9.7.2011No Comments

Pitkään Kakkosen A-lohkossa pelannut Petrus Åström liittyi HIFK:n riveihin muutama vuosi sitten. Kaudella 2009 ”Pete” oli joukkueen teräsmies pelattuaan jokaisen sarjaottelun alusta loppuun. Åström kuului punapaitojen runkopelaajiin myös viime vuonna, kun HIFK nousi Ykköseen.

Miten olet ylläpitänyt kuntoasi talven aikana?

– Etupäässä lenkkeilyn ja kuntosalin kautta. Kunto on ihan OK mutta pallon kanssa pelaaminen on toki aivan eri asia. Pelituntuma kuitenkin paranee koko ajan.

Taiwan taisi olla melko eksoottinen kokemus?

– Olihan se, mutta vähän harmittaa ettei siellä ollut oikein minkäänlaista jalkapallotoimintaa. Olisi ollut mielenkiintoista pelata jossakin paikallisessa joukkueessa. Yliopistolla oli kyllä jalkapallojoukkue mutta sen taso vastasi suunnilleen Suomen 7. divisioonaa, joten siitä ei oikein iloa ollut.

Seurasitko HIFK:n otteita kotimaan Ykkösessä?

– Kyllä, koko ajan! Kun sarja alkoi olin lomalla Filippiineillä, ja sielläkin oli pakko koko ajan käydä internet-kahvilassa tarkistamassa miten matsi sujuu.

Olit jo paikan päällä kun HIFK viime sunnuntaina kohtasi FC Hämeenlinnan. Mitä pidit ottelusta?

– Mielestäni olimme selvästi parempia ja etenkin ottelun alku oli hyvä. Mutta siinä kävi niin kuin joskus käy, kun ei itse tee maalia niin vastustaja kyllä tekee. Vähintään yksi piste olisi pitänyt ottaa.


Entä mitä pidät Brahen kentästä?

– Hyvältä näyttää etenkin nyt kun uusi katsomo on juuri saatu valmiiksi. Toki luonnonnurmi on aina parempi mutta Brahiksella on hyvä tekonurmi.

Millaiset ovat suunnitelmasi lähitulevaisuuden suhteen?

– Olen nyt harjoitellut pari viikkoa joukkueen mukana, mutta täytyy vielä keskustella asioista ”Honsun” (päävalmentaja Jani Honkavaara) kanssa. Pitää olla realisti, kun on tullut mukaan näin myöhään. Mutta jos joukkue minua tarvitsee niin täällä olen. Teen kovasti töitä saadakseni sopimuksen HIFK:hon loppukaudeksi!