Skip to main content

Otteluennakko: HIFK – OPS, 10.07. 2011

By 8.7.2011No Comments

OPS

Palloilulajeihin erikoistunut Oulun Palloseura perustettiin jo vuonna 1925. Menestyksen makuun seura pääsi ensin jääpallossa, jossa oululaiset voittivat sotien jälkeen seitsemän mestaruutta varsin lyhyessä ajassa. Jalkapallon puolella OPS nousi huipulle hiukan myöhemmin. Suomen mestaruudet vuosina 1979 ja 1980 ovat edelleen oululaisen jalkapallohistorian parhaita saavutuksia. Jälkimmäisessä mestarijoukkueessa pelasi Miika Juntunen, OPS:n nykyinen manageri.

Menestys ei kuitenkaan ollut pysyvää. OPS putosi mestaruussarjasta syksyllä 1983 ja jatkossa seura tyytyi sahaamaan lähinnä 2. ja 3. divisioonan välillä. Edustusjoukkueen toiminta loppui välillä kokonaan kahdeksan vuoden ajaksi. Kaudella 2006 OPS palasi jalkapallokartalle, kun Kakkosessa pelannut oululaisseura Dreeverit otti vanhan seuranimen käyttöönsä. Nousu Ykköseen toteutui toissasyksynä ja viime vuonna OPS sijoittui sarjassa viidenneksi.

Talven aikana OPS on vahvistanut rivejään harkitusti. Uusista pelaajista voidaan mainita kokenut hyökkääjä Pekka Kainu sekä maalivahti Juhani Koponen. Muita tärkeitä pelaajia oululaisryhmässä ovat mm. hyökkääjä Luizao, keskikentän Luis Vanderlei sekä joukkueen kapteeni, puolustaja Augustine Jibrin. Joukkuetta valmentaa pitkän ja ansiokkaan pelaajauran tehnyt Luiz Antonio. Lisätietoa OPS:sta löytyy seuran nettisivuilta osoitteessa http://www.ops.fi/

IFK:n näkymät

Viime sunnuntaina IFK jäi maaleitta kotiottelussaan FC Hämeenlinnaa vastaan ja kun vastustaja vielä pääsi rankaisemaan yhdestä harvoista tilanteistaan, ei tähtirinnoille jäänyt pistettäkään käteen. Parannettavaa sen sijaan jäi runsaasti, mitä tulee joukkueen peliin kentän viimeisellä kolmanneksella. Pallonhallinnan on tuotettava enemmän tulosta sillä jalkapallo on edelleen maalintekopeli. Myönteistä on että joukkue on viikon evakon jälkeen päässyt takaisin Brahen kentälle harjoittelemaan.

Jukka Halme kotiyleisön edessä. (Kuva: Henrik Alfthan)

 

Kova peli on IFK:lla joka tapauksessa jälleen edessään. OPS on taitava joukkue, joka samalla pelaa hyvinkin suoraviivaisesti ja aggressiivisesti. Armoa ei kentällä anneta joten IFK:n on pystyttävä vastaamaan oululaisten fyysisyyteen. Myös erikoistilanteissa tähtirintojen on syytä olla tarkkana, sillä oululaisten Luis Vanderlei on pallon takana varsin juonikas tapaus.

Tähtirintojen kokoonpanosta on sunnuntaina poissa laitapakki Timo Priha, joka on vielä tämän ottelun pelikiellossa. Sivussa on todennäköisesti myös puolustaja Riku Pyhälä. Hyökkääjä Daniel Antman on palannut harjoituksiin mutta ei vielä ole pelikunnossa. Muuten terveystilanne joukkueessa on hyvä, joten valmennuksella riittää vaihtoehtoja kokoonpanon rakentamisessa.

Yhteinen historia

Seurojen menestyksen vuodet sijoittuvat eri aikakausiin, minkä johdosta IFK ja OPS ovat kohdanneet jalkapallon merkeissä ainoastaan 1970-luvulla. Tuolloin molemmat pelasivat yhtäaikaa 1. divisioonassa kahden kauden ajan. Mainittakoon lisäksi että IFK ja OPS ovat sekä jalkapallon että jääpallon mestariseuroja. Suomessa samaan kastiin kuuluvat ainoastaan Viipurin Sudet, HJK sekä Polyteknikkojen Urheiluseura.

1973: HIFK – OPS 2-1, OPS – HIFK 1-0 (1. divisioona)
1974: HIFK – OPS 0-1, OPS – HIFK 1-2 (1. divisioona)

Tervetuloa Brahikselle!

Tällä kaudella IFK:n kotikenttänä toimii Brahen kenttä Kalliossa. Upouusi Ginola-katsomo kaksinkertaistaa katsomotilat Brahiksella. Lisäksi lämmin ja kesäinen sää jatkunee edelleen lähipäivinä joten olosuhteet ovat kaikin puolin suotuisat. Ottelun pääsymaksu 12/10 €; lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset 5 €. Ovelta myytävistä lipuista peritään lisäksi palvelumaksu (3 €). Lipun voi hankkia myös etukäteen Lippupalvelun kautta. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan sunnuntai-illan mielenkiintoista jalkapallo-ottelua!

Ykkösen ottelu HIFK – OPS sunnuntaina 10. heinäkuuta kello 18:30 Brahen kentällä (Helsinginkatu 23).