Skip to main content

Haastattelussa Niko Haiko

By 7.7.2011No Comments

Jalkapallon pelaamisen Niko Haiko aloitti Koivukylän Palloseurassa. Juniori-iässä seura ehti vaihtua muutamaan otteeseen, mutta useimmiten Haiko on nähty kentällä vantaalaisen seuran väreissä. Myös yleisurheilussa, jossa keskikenttäpelaaja edusti Rekolan Raikasta. Jalkapallon puolella Haiko kulkeutui Allianssin kautta PK-35:n A-junioreihin ja sittemmin seuran edustusjoukkueeseen, jossa ehti pelata Ykköstä kolmen kauden ajan ennen liittymistään HIFK:hon viime vuoden lopulla.

Ensi sunnuntaina kohdataan OPS. Millaiset ovat mietteet ottelun alla?

– Ihan on luottavaiset fiilikset Hämeenlinna-pelin jälkeen. Lähdetään sunnuntaina hakemaan OPS:lta 3 pistettä ja katkaisemaan kahden ottelun tappioputkea sekä maalitonta ajanjaksoa. Laitetaan samanlainen rumba päälle kuin FC Hämeenlinnaa vastaan ja kunhan ollaan tehokkaampia hyökkäyspäässä niin uskon pisteiden jäävän Stadiin.

Hyvän alkukauden jälkeen HIFK on pelannut kaksi ottelua tekemättä maaliakaan. Mitä pitäisi tehdä, jotta punapaidoista saataisiin jälleen tehoja irti?

– Vaikea sanoa. Ehkä meidän pitäisi olla entistä päättäväisempiä ja lisäksi röyhkeämpiä vastustajan boksissa kuin aikaisemmissa peleissä. Viimeisiin syöttöihin huolellisuutta sekä laukaukset maalille asti ja kohti, niin eiköhän sieltä ala maalejakin tulemaan.

Pelaat HIFK:ssa nyt ensimmäistä kautta. Miten olet viihtynyt seurassa?

– Erittäin hyvin! HIFK on uskomattoman hieno seura, jolla on uskomattoman hienot fanit. Mikä voisi olla sen hienompaa kuin pelata noin ison fanijoukon edessä pelistä toiseen!

HIFK:ssa on alkukauden aikana kierrätetty pelaajia aika tavalla. Oletko tyytyväinen tähän asti saamaasi peliaikaan?

– Olen ihan tyytyväinen. Toki aina haluaisi pelata enemmän, mutta meillä on laaja rinki ja peliaika täytyy ansaita. Pelaajia on kierrätetty tosiaan alkukauden aikana melko paljon mutta näen sen vain hyvänä asiana. Kaikille on annettu mahdollisuus näyttää osaamistaan ja kierrätyksen ansiosta ollaan tarvittaessa saatu tuoreita jalkoja kentälle.


Tavaramerkkisi ovat pitkät, jopa maalille asti lentävät rajaheitot. Mistä nämä ovat saaneet alkunsa?

– Jaa-a. Tähän kun tietäisin vastauksen. Kaipa ne sieltä yleisurheilun puolelta tulevat, kun tuli nuorempana treenattua myös heittolajeja.

Pelasit U19 – maajoukkueessa kaksi ottelua Portugalin turnauksessa maaliskuussa 2008. Mitä on jäänyt mieleen kyseisestä turnauksesta?

– Turnauksesta päällimmäisenä mieleen jäi, että pelin tempo oli kansainvälisissä peleissä huomattavasti kovempi kuin Ykkösessä. Myös muutamat portugalilaiset säväyttivät turnauksessa mieleenpainuvasti.

– Oli uskomaton fiilis pukea Suomi-paita päälle ja kuunnella Maamme-laulua ennen peliä. Muutenkin koko reissu oli todella mahtava kokemus!

Millaiset tulevaisuudensuunnitelmat sinulla on jalkapallon suhteen?

– Aika pitkälti vuosi kerrallaan mennään eteenpäin. Nyt hoidetaan tämä kausi tavoitteiden mukaisesti läpi ja katsellaan sitten tulevaisuutta.

Haikon kartano sijaitsee Porvoon lähistöllä. Kelpaisiko se Niko Haikolle kesämökiksi?

– Kyllähän se toki kelpaisi. Sinne mahtuisi muutama kaverikin majoittumaan, jos tarve vaatii. Haittapuoli on että siinä saattaisi vähän mökkifiilis kadota, kun kaikki olisi niin luksusta.

Mitä pidät HIFK:n tämän kauden kotikentästä eli Brahen kentästä?

– Todella tunnelmallinen sekä loistavalla paikalla sijaitseva kenttä. Katsomot vielä kuntoon niin saadaan kaikille katsojille hyvät oltavat.

Onko vielä jotakin mitä itse haluaisit sanoa tai kommentoida? Sana on vapaa!

– Tulkaa kaikki kannustamaan Punapaidat voittoon!

Kuvat: Henrik Alfthan